Με εκστρατεία καθαριότητας από εθελοντές τιμήθηκε στο Δήμο Παλλήνης η Ημέρα Περιβάλλοντος

Τιμήθηκε με το παραπάνω, σήμερα, το περιβάλλον με δραστηριότητες που εκτός από τον συμβολισμό τους λόγω της ημέρας, είχαν και ένα αντικειμενικά καλό αποτέλεσμα. Καθαρίστηκαν περιοχές που …διαφεύγουν της προσοχής όλων επί 365 ημέρες!

Άρα, κάτι περισσότερο από χρήσιμη ήταν η προγραμματισμένη κινητοποίηση του Δήμου Παλλήνης κι αν οι ταγοί του αποφάσιζαν να τιμούν 12 φορές το χρόνο το περιβάλλον έστω, μόνο σε επίπεδο καθαριότητας, η πόλη θα μπορούσε να γίνει τοπιογραφία καρ ποστάλ και να διαφημίζει το Δήμο!

Στην πρόσκληση για εξόρμηση καθαριότητας η ανταπόκριση από τους πολίτες ήταν αριθμητικά καλή, εκπροσωπήθηκαν σχεδόν όλες οι ηλικίες με εμφανή την υπεροχή νέων παιδιών από Δημοτικά Σχολεία.

Καθαρίστηκαν οι χώροι,,

  • Γήπεδο Ανθούσας,
  • Λόφος Λεβίδη (Δ.Ε.Παλλήνης)
  • και Λόφος Κεραίας (Δ.Ε Γέρακα)

ενώ σε μία περίπτωση υπήρξε και ξενάγηση μαθητών σε ένα χώρο που ο χρόνος τον «ακυρώνει» αργά αλλά σταθερά και τον …απομακρύνει όλο και περισσότερο από την παλιά αρχοντική του όψη.

Στον Λόφο Λεβίδη. Ρόλο ιστορικού αφηγητή υποδύθηκε ένας άνθρωπος που γεννήθηκε πριν 86 χρόνια στο Χαρβάτι, (σημερινή Παλλήνη) έζησε και ξέρει από «πρώτο χέρι» για την πόλη και ειδικότερα για το Λόφο Λεβίδη όσα κανείς άλλος και το γεγονός ότι η διαύγεια και η μνήμη που τον χαρακτηρίζουν «πιάνουν» υψηλά στάνταρ, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων θα τον θυμούνται καλά για όσα άκουσαν να τους αφηγείται.

Πρόκειται για τον Κώστα Ρομποτή, παλαιό πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Παλληνεύς» ο οποίος εθελοντικά συμμετείχε στον καθαρισμό της περιοχής. (στην φωτογραφία διακρίνεται να μιλάει στα παιδιά)

Στις περιοχές που έγινε ο καθαρισμός βρέθηκαν κοντά στους εθελοντές,

ο Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης, κ. Αθαν. Ζούτσος, η Αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Κουνενάκη, ο Δημοτ. Σύμβουλος κ. Κωστής Σμέρος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παλλήνης κ. Νίκος Παπανικολάου και η Τοπική Σύμβουλος, κ. Χρυσούλα Καλοζούμη.