Η Δημοτική Παράταξη «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» εγκαινίασε το εκλογικό της κέντρο στην Παλλήνη

Αφετηρία προεκλογικής εκστρατείας για την Δημοτική Παράταξη του Δήμου Παλλήνης, “ΕΜΕΙΣ η Πόλη μας”, η χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο εκλογικό κέντρο της Παλλήνης (Εθνικής Αντιστάσεως 10) με ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση πολιτών και από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Περισσότεροι από 200 δημότες κατέκλυσαν τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του εκλογικού κέντρου γεγονός που κατά δήλωση των οργανωτών, “ξεπέρασε κάθε προσδοκία” και με την επισήμανση των ίδιων στελεχών, πως “η παρουσία τόσο πολλών συμπολιτών μας σηματοδοτεί και υποστηρίζει το αίτημα της αλλαγής και ανανέωσης της δημοτικής αρχής.”

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκ μέρους των παρισταμένων, οι ομιλίες της επικεφαλής της παράταξης “ΕΜΕΙΣ η Πόλη μας” και υποψήφιας Δημάρχου, Ειρήνης Κουνενάκη και του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Πέτρου Κόκκαλη.

Αμφότεροι, περιορίστηκαν στην παρουσίαση κομβικών σημείων των αυτοδιοικητικών και πολιτικών απόψεων τους, ανέδειξαν με συμπυκνωμένο και μεστό τρόπο τους στόχους για τους οποίους πολιτεύονται, περιέγραψαν τα θεματικά πεδία για τα οποία εκτιμούν ότι χρειάζονται αλλαγές, ανατροπές και νέες προσεγγίσεις “για τις οποίες” –όπως τόνισαν με διαφορετική λεκτική διατύπωση ο καθένας τους- “το κατεστημένο και καθεστωτικό προσωπικό εντός και εκτός χώρας, δίνουν μάχη με κάθε μέθοδο και τεχνοτροπία προκειμένου να μην αλλάξουν τα πράγματα, να μη ταραχθούν τα λιμνάζοντα νερά…”

Ακολουθούν επιλεγμένα αποσπάσματα από τις δύο ομιλίες

Ειρήνη Κουνενάκη

 • Διεκδικούμε την πλειοψηφική εντολή των συνδημοτών μας. Την διεκδικούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γνώσης για το μεγάλο βάρος που περιέχει αυτή η εντολή. Είμαστε, όμως, έτοιμοι, να την τιμήσουμε και να οδηγήσουμε το Δήμο Παλλήνης στην κατεύθυνση που αξίζει η πόλη και οι πολίτες της.
 • Ο Δήμος Παλλήνης πρέπει να λειτουργεί δίχως διακρίσεις και «πελατειακές» αντιλήψεις για όλους τους δημότες, κάθε γειτονιάς και κοινωνικής ομάδας και η φωνή τους να έχει το ίδιο βάρος και την ίδια αξία.
 • Στεκόμαστε με συνέπεια σταθερά στο πλευρό των συλλογικών φορέων, αντιμετωπίζοντας θεσμικά, ισότιμα και δίκαια, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, σεβόμενοι και υποστηρίζοντας την αυτονομία τους. Είμαστε στην ίδια πλευρά με όσους προσπαθούν για την πρόοδο της πόλης.

 • Δεν θα «ανακυκλώσουμε» το πρόβλημα των σκουπιδιών, με λόγια στη θεωρία. Χρειάζονται δραστικές αποφάσεις και τελεσίδικες λύσεις για να μην συναντάμε τα ίδια προβλήματα κάθε μέρα. Πιστεύουμε ότι η ορθή διαχείριση, ξεκινάει στην πηγή και είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι αυτή είναι η σωστή για όλους μας, επιλογή.
 • Δρομολογούμε την δημιουργία πρωτοβάθμιας δομής υγείας, αν και η Δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι περισσεύει (το είπε πρόσφατα ο κ. Ζούτσος σε τηλεοπτική εμφάνιση του)
Ενδεικτική εικόνα από τους πολίτες που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Δημοτικής Παράταξης “ΕΜΕΙΣ η Πόλη μας”
 • Βάζουμε, τέλος στην παθητική μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, και δημιουργούμε θέσεις εργασίας, εκμεταλλευόμενοι τους αναξιοποίητους ελεύθερους χώρους, όπως, ο Λόφος Λεβίδη, ο Λόφος Κεραίας, το Πεδίον Άρεως, το Γήπεδο Δημήτρη Παναγιώτου. Με κορμό τις κοινωνικές επιχειρήσεις και τις ενεργειακές κοινότητες που θα βοηθήσουν αποτελεσματικά τους άνεργους και τους νέους, τις γυναίκες και τους αδύναμους. Να νοιώσουν επιτέλους οι κάτοικοι πως υπάρχουν Δημοτικές Αρχές που δεν είναι απλοί διαχειριστές αλλά δημιουργοί και συμπαραστάτες.

Πέτρος Κόκκαλης

 • Το 2030 και το 2050 τα παιδιά που είναι γεννημένα από το 2000 και μετά θα βρίσκονται στον ανθό της ηλικίας τους και θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτές και σε όλες τις εκλογές για να καθορίσουν το μέλλον τους. Έτσι ώστε, η κλιματική διάσταση των πραγμάτων, να αποκτήσει πολιτική φωνή. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου στο οποίο οι δυνάμεις που συμπαρατάσσονται μαζί του, τάσσονται υπέρ ενός κόσμου με λιγότερες ανισότητες.

 • Το διακύβευμα των ευρωεκλογών, αφορά τον αγώνα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη και τη σκοταδιστική δεξιά. Μια ακροδεξιά η οποία αρνείται τα επιστημονικά δεδομένα, επιβάλει δωδεκάωρα εργασίας και δεν διστάζει να λεηλατήσει ανθρώπους και φυσικούς πόρους.
 • Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι επιβεβλημένη καθώς επί της ουσίας είναι αλληλένδετη και με το ζήτημα του προσφυγικού δεδομένου ότι οι πληθυσμοί που ζουν στις χώρες νότια και ανατολικά της Μεσογείου – επομένως πολύ κοντά σε εμάς – πλήττονται τα μάλα από την κλιματική αλλαγή.

 • Η αύξηση της θερμοκρασίας, η μείωση της βροχής, η ξηρασία σε χώρες όπως η Λιβύη και το Σουδάν δεν αποτελούν μεμονωμένα προβλήματα. Αν δεν κάνουμε κάτι πολύ σύντομα και αφήσουμε τα πράγματα όπως πάνε, θα “φύγει” η έρημος από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, θα φτάσει στη Δαμασκό της Συρίας και αυτοί οι άνθρωποι θα φύγουν, όλοι, με τα πόδια. Και δεν θα μπορεί κανένας να τους σταματήσει. Επομένως είναι ατελέσφορη η ιδέα ότι κάποιοι θα χτίσουν τείχη και θα βουλιάζουν χιλιάδες γυναικόπαιδα στη θάλασσα. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, δεν σταματάμε έτσι τις αιτίες που προκαλούν την προσφυγιά. Άλλωστε και οι πόλεμοι γιατί γίνονται; Από έλλειψη παιδείας και από έλλειψη πόρων.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης

Παρόντες στην εκδήλωση όλοι οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης οι οποίοι και φωτογραφήθηκαν με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, κ. Πέτρο Κόκκαλη.

Παρέστησαν: ο Βουλευτής Αττικής, Νάσος Αθανασίου και ο Θράσος Φωτεινός, από την Διοικούσα Επιτροπή του πολιτικού κόμματος, «Πράσινη Αριστερά».

Επίσης: οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Θόδωρος Γκοτσόπουλος, Θάλεια Μπέη, Στέλιος Κοροβέσης, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, Ματίνα Πανταζή, Γιάννης Δημόπουλος, Νάνσυ Μέγγουλη, Άγγελος Γκόγκογλου, Γιάννα Τσούπρα και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το «Δίκτυο Πολιτών» στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, Γιάννης Χαρούλης.

Παραβρέθηκαν: ο Γενικός Διευθυντής του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Νίκος Μπούσουλας και αρκετοί δημοσιογράφοι από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι οποίοι είναι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης καθώς και ο Παναγιώτης Τσούτσιας, Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ. (ο γιος του, Γιάννης Τσούτσιας είναι υποψήφιος στον συνδυασμό «ΕΜΕΙΣ η Πόλη μας»)

 • Την εκδήλωση και τους ομιλητές, παρουσίασε η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος (και νεαρότερη σε ηλικία στον συνδυασμό) Ελεάννα Απειρανθίτη, κόρη της γνωστής δημοσιογράφου Μαρίας Καρχιλάκη.
 • Με το πέρας της ομιλίας της υποψήφιας Δημάρχου Ειρήνης Κουνενάκη, ο γιατρός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Νίκος Θεσσαλονικεύς προσέφερε στον κ. Πέτρο Κόκκαλη συλλεκτική φιάλη σαμπάνιας προκειμένου να την ανοίξει «χάριν» των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου.
 • Χειρονομία φιλοφρόνησης από τον πρ. Κοινοτάρχη Ανθούσας και πρ. πρόεδρο Δημοτικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Παλλήνης, κ. Τριαντάφυλλο Κουτσικούρη, η οποία σχολιάστηκε ευμενώς από τα μέλη του συνδυασμού «ΕΜΕΙΣ η Πόλη μας». Έστειλε γλάστρα με κάρτα ευχών στο εκλογικό κέντρο της Δημοτικής Παράταξης. Ήταν η τελευταία πράξη του υπό την ιδιότητα του επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή» γιατί λίγη ώρα αργότερα αναγγέλθηκε η συνεργασία του με την παράταξη του κ. Παναγιώτη Μερτύρη.

 • Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και των ομιλιών και της αποχώρησης από το εκλογικό κέντρο μεγάλου αριθμού πολιτών, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την υποστήριξη κρητικιάς ρακής και σαββατιανού οίνου, «εκτονώθηκαν» χορευτικά υπό τους ήχους μουσικής! Το κέφι μεγάλο, διατηρήθηκε ως νωρίς τα μεσάνυχτα.
 • Γύρω στα μεσάνυχτα, στελέχη και φίλοι της παράταξης με σκούπες και φαράσια στα χέρια φρόντισαν για την καθαριότητα του εξωτερικού χώρου του εκλογικού κέντρου, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός πολιτών που δεν μπόρεσε λόγω συνωστισμού να παρακολουθήσει τις ομιλίες από τον εσωτερικό χώρο, παρέμεινε επί του πεζοδρομίου.