Φωτοβολταϊκοί σηματοδότες προειδοποίησης σε Δημοτικά Σχολεία της Παλλήνης

Εγκαταστάθηκαν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου φωτοβολταϊκοί σηματοδότες σε σημεία πλησίον Δημοτικών Σχολείων της δημοτικής ενότητας Παλλήνης, με σκοπό την έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών διερχομένων οχημάτων ότι στην συγκεκριμένη περιοχή μετακινούνται μαθητές.

Η εγκατάσταση έγινε υπό την προσωπική επίβλεψη του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσου από τον οποίο και υποδείχθηκαν τα σημεία τοποθέτησης των σηματοδοτών και αφορούν τα Δημοτικά Σχολεία, 1ο (Επί της Εθνικής Αντιστάσεως) 2ο (επί της οδού Ελαιώνων και Ανατολής) 4ο (επί της Λεονταρίου), το Κ.Δ.Α.Π. (επί της Εθνικής Αντιστάσεως) και το κτιριακό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Παλλήνης. (Κάντζα)

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχος σηματοδότης είχε εγκατασταθεί προ πολλών μηνών στην οδό Έντισον σε παρακείμενο του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης σημείο και η ως τώρα λειτουργία του είχε πιλοτικό (δοκιμαστικό) χαρακτήρα.

Οι φωτοβολταϊκοί σηματοδότες απαρτίζονται από ένα ηλιακό πάνελ 20W, επαναφορτιζόμενη μπαταρία 12v/18Ah, ρυθμιστή φόρτισης και μία πινακίδα τροχαίας σήμανσης η οποία από κοινού με το φωτοβολταϊκό φανάρι που αναβοσβήνει με έντονη λάμψη, προειδοποιεί τον οδηγό ότι βρίσκεται σε περιοχή που λειτουργεί Σχολείο.

Σημαδότης του ιδίου τύπου εγκαταστάθηκε σε προγενέστερο χρόνο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της δημοτικής ενότητας Γέρακα.