Κατηγορηματική διάψευση Φιλίππου και Ζούτσου για ακύρωση της σύνδεσης με το ΚΕΛ Ψυταλλειας

Διαψεύδουν με κατηγορηματικό τρόπο, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου -πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού- όσο και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος τις πληροφορίες που πρόσφατα διακινήθηκαν στο διαδίκτυο και εμφανίζουν ως ακυρωμένο το έργο της αποχέτευσης στους Δήμους Παλλήνης και Σαρωνικού με αποδέκτη το ΚΕΛ Ψυτάλλειας.

Η διάψευση έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της πρόσφατης ημερίδας του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και εκδηλώθηκε με αυστηρό λεκτικό τρόπο.

Η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου

«διάβασα ότι δήθεν συμφωνήθηκε μεταξύ των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής η δημιουργία ενιαίου ΚΕΛ με ταυτόχρονη αποσύνδεση του Σαρωνικού από την Ψυτάλλεια. Μεγάλη ανακρίβεια. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, ποιος και που το ανακάλυψε αυτό…;

Εδώ είναι ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, ο Δημήτρης Λουκάς και μπορεί να βεβαιώσει αν εκδηλώθηκε τέτοιο ενδιαφέρον ή αν υπήρξε τέτοια κουβέντα… Ο Δήμος Σαρωνικού όπως και ο Δήμος Παλλήνης θα αποχετευτούν στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό και τις αποφάσεις της ΕΥΔΑΠ».

Η δήλωση του Θανάση Ζούτσου

Αντίστοιχης κατηγορηματικότητας ήταν και η δήλωση του Δημάρχου Παλλήνης στην αρχή της παρέμβασής του στην ημερίδα της Κερατέας:

«δηλώνω κι εγώ με τη σειρά μου και με τον πλέον σαφή τρόπο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο έργο της αποχέτευσης σε σχέση με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας. Ο Δήμος Παλλήνης κατάφερε με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και συνεχή προσπάθεια να φτάσει το έργο σε ένα ώριμο σημείο.

Το ΚΕΛ Ψυτάλλειας, εξασφαλισμένα είναι ο τελικός αποδέκτης της αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης και οποιαδήποτε καθυστέρηση παρατηρείται σήμερα, οφείλεται στην γραφειοκρατία και στους αργούς κεντρικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων εξελίσσεται η όλη υπόθεση…Οτιδήποτε άλλο ακούγεται κινείται στην σφαίρα της φαντασίας και της ανευθυνότητας….»

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!