Το 1ο “Φεστιβάλ Εργασίας” “Κοίταξε Ψηλά” από το Δήμο Παλλήνης το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο Γέρακα

Τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Εργασίας υπό τον παροτρυντικό τίτλο «Κοίταξε Ψηλά»

ανήγγειλε ο Δήμος Παλλήνης προσβλέποντας μέσω της ενδιαφέρουσας αυτής ημερίδας να συμβάλει

στην ανάπτυξη της συνέργειας, στη δικτύωση στην εργασία, στην εκπαίδευση και στην ενεργοποίηση ανέργων και επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 ώρα 11:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

Στις προθέσεις του Δήμου Παλλήνης –όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του– να δημιουργηθεί μέσω της διαδραστικής επικοινωνίας και μεταξύ των συμμετεχόντων, μια εμπειρία για όλους, με ομιλίες, workshops, διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, νέοι τοπικοί επιχειρηματίες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους για το ξεκίνημα, την πορεία τους και για το πώς έκαναν τον σχεδιασμό τους πραγματικότητα, ενώ ο ρόλος του υπεύθυνου Ανθρώπινου Δυναμικού στην επιλογή προσωπικού θα παρουσιαστεί από στελέχη μεγάλων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν έντυπο υλικό με χρήσιμα επαγγελματικά εργαλεία και με τεχνικές αναζήτησης εργασίας, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια (workshops) με θέματα όπως:

  • Δημιουργία βιογραφικού σημειώματος
  • Επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας (role playing)
  • Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων (social skills developing)
  • Ο ρόλος των Social Media στην αναζήτηση εργασίας

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος του Δήμους Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος, Δήμαρχος Παλλήνη στις εργασίες του 1ου Φεστιβάλ Εργασίας είπε μεταξύ άλλων:

«Ο Δήμος Παλλήνης καθημερινά, έμπρακτα, μέσα από τοπικές πρωτοβουλίες και δράσεις, αναδεικνύει την κοινωνική του ευαισθησία και το βαθύ ενδιαφέρον του για τους δημότες του αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Στόχος του Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων είναι η δημιουργία μιας θετικής στάσης, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία ως μια παροδική κατάσταση αλλά και ο εφοδιασμός των συμμετεχόντων με χρήσιμα εργαλεία για το επόμενο επιτυχημένο βήμα τους.

Σας περιμένω όλους στο 1ο Φεστιβάλ Εργασίας του Δήμου Παλλήνης, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει να Κοιτάξουμε Ψηλά».

Την ημερίδα θα συντονίσει ο κ. Σπύρος Χαριτάτος, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής Ραδιοφώνου Alpha.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: festivalergasias@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες στο site του Δήμου Παλλήνης www.pallini.gr ή στο τηλέφωνο 210 66 04 718