fbpx

Ευθείες “βολές” κατά του Δημάρχου Παλλήνης από την παράταξη του κ. Παναγιώτη Μερτύρη

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να ζεις” της οποίας ηγείται ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Μερτύρης, αναφέρεται στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, εγκαλώντας τον απερχόμενο Δήμαρχο για “απραξία” και “ανικανότητα” σε σχέση με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ζήτημα της δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και για υπέρογκες διαγραφές οφειλών ύδρευσης, οι οποίες, -κατά τον υπολογισμό της παράταξης- ξεπερνούν το ποσό του ενός εκατ. € στην διάρκεια της τελευτίας πενταετίας.

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης

Παράσταση Νο 1: Η κατάσταση στα “άκρα”

Οξείες αντιπαραθέσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεχίζει να δημιουργεί η απραξία, η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 2 Απριλίου 2019, κατέδειξε για μια ακόμη φορά, το κλίμα διχασμού που διέρχεται η τοπική κοινωνία, με τα επιχειρήματα των αντιμαχόμενων πλευρών, να αγγίζουν πλέον τα όρια της νομιμότητας.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος κύριος Ζούτσος, συνεχίζει, ως άλλος “Πόντιος Πιλάτος” να “νίπτει τας χείρας του”, επικαλούμενος άγνοια και μεταθέτοντας τις ευθύνες του προβλήματος που προέκυψε, πότε στις κρατικές Υπηρεσίες και πότε στις ακραίες εκφράσεις μεταξύ πολιτών, που αντηλλάγησαν σε σελίδες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο κύριος Ζούτσος, πως εκφυλισμός της πολιτικής ζωής του τόπου, είναι αποτέλεσμα της δικής του απραξίας και της δικής του ανικανότητας, και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, στον εκτροχιασμό της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής.

Η παράταξή μας, πιστή στις Αρχές και τις Αξίες που επιτάσσει η Δημοκρατίας μας, και ασκώντας ισχυρές πιέσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, κατάφερε να υποχρεώσει σε κίνηση τις διαδικασίες ελέγχου των… ανεξήγητα αργοκίνητων Υπηρεσιών του Δήμου και να πετύχει την “διακοπή εργασιών” λόγω παραβάσεων και παραβιάσεων των Πολεοδομικών Κανονισμών, στο ακίνητο που προορίζονταν για την λειτουργία της “Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Προσφυγόπουλων”.

Παράλληλα, όπως μας ενημέρωσε ο απερχόμενος κύριος Δήμαρχος, επίκειται σύντομα Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, με την συμμετοχή παραγόντων από το αρμόδιο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, αλλά και από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Τα παραπάνω, είναι η απόλυτη δικαίωση της στάσης και της θέσης μας, όπου με την σοβαρότητα και την νηφαλιότητα που επιδείξαμε και αντιμετωπίσαμε το ζήτημα αυτό, θέσαμε τις βάσεις για έναν διάλογο με διαφάνεια στην ενημέρωση, χωρίς κραυγές και συνθήματα που πολώνουν το κλίμα, επιτείνουν τα πάθη και διολισθαίνουν σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι: Ο Παλληνιώτικος λαός, ουδέποτε διακατέχονταν από ρατσιστικά ή “ξενοφοβικά” αισθήματα, όπως πολλοί επιχειρούν να του προσάψουν, αλλά δεν θα δεχθεί και την μετατροπή του σε “Ιφιγένεια”, στον βωμό της διευκόλυνσης και της εξυπηρέτησης μικροκομματικών και άλλων συμφερόντων, δυνάμεων, που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας, αλλάζοντας την φυσιογνωμία και την δομή της κοινωνίας του, προς όφελός τους και εν αγνοία του, χωρίς να προηγηθεί η ενημέρωσή του, η γνώμη του και εντέλει, η ετυμηγορία του…!

Γιατί στην Δημοκρατία, τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΔΗΜΟΣ (πολίτες), κάτι που υποστηρίζουμε σθεναρά και θα κάνουμε πράξη από την πρώτη μέρα ανάληψης της διοίκησης του δήμου..!

Παράσταση Νο 2: Βιομηχανία “διαγραφών” οφειλών

Έχουμε επισημάνει και καταγγείλει πολλές φορές, μια ιδιότυπη “βιομηχανία” που έχει στηθεί στον Δήμο, από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή:

Την “Βιομηχανία Διαγραφών Βεβαιωμένων Οφειλών Ύδρευσης”.

Στοιχεία τα οποία συλλέξαμε και πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα, αποδεικνύουν πως η μεθοδολογία που ακολουθείται εδώ και χρόνια, έχει να κάνει περισσότερο με την εξυπηρέτηση ημετέρων, παρά με πραγματικούς κοινωνικούς λόγους που επιβάλλουν τις διαγραφές αυτές.

Λόγους, που και η ίδια η ΕΥΔΑΠ επικαλείται προκειμένου να προβεί σε διαγραφές οφειλών, και έχουν να κάνουν με την αδυναμία ευπαθών κοινωνικών ομάδων, να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απολύτως αναγκαία.

Πρόκειται, δηλαδή, για δικαιούχους που εντάσσονται στο λεγόμενο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Τα παραδείγματα που σας παραθέτουμε παρακάτω, είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στους κόλπους της απερχόμενης Διοίκησης και προέρχονται από την πρόσφατη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 2 Απριλίου 2019:

28. Λήψη απόφασης για έγκριση διαγραφών και τακτοποιήσεων σε βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης λόγω λανθασμένων καταμετρήσεων.

29. Λήψη απόφασης για έγκριση διαγραφών και τακτοποιήσεων σε βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης λόγω αφανών διαρροών.

30. Λήψη απόφασης για έγκριση διαγραφών και τακτοποιήσεων σε βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης λόγω σφαλμάτων της υπηρεσίας.]

“Λανθασμένες καταμετρήσεις”, “αφανείς διαρροές” και “σφάλματα της υπηρεσίας”, που έχουν οδηγήσει σε διαγραφές οφειλών, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ (€1.000.000,00) την τελευταία πενταετία, ποσό που επιβαρύνει τα ταμεία του Δήμου και κατ’ επέκταση τις τσέπες των δημοτών, είναι οτιδήποτε άλλο, σίγουρα όμως, ΔΕΝ είναι κοινωνικά κριτήρια…!

Η παράταξή μας, αναλογιζόμενη την δυσμενή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει πολλοί εκ των συνδημοτών μας, και έχοντας ως στόχο την πάταξη της κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Δήμου, και η οποία αγγίζει τα όρια της διαφθοράς, δεσμεύεται για τον εξορθολογισμό της οικονομικής διαχείρισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την αλλαγή προτεραιοτήτων, θέτοντας στο επίκεντρο, αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη…

Αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και όχι αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα… “πολυτελούς διαβίωσης”. Όπως για παράδειγμα, το κόστος πλήρωσης της πισίνας τους…!

Σύντομα, περισσότερες και πιο εξωφρενικές πληροφορίες…!