Εκτεταμένα έργα συντήρησης οδών σε Παλλήνη και Ανθούσα, προϋπολογισμού 1.430.000 ευρώ

Έργα συντήρησης εντός και εκτός σχεδίου πόλης, τμημάτων οδών καθώς και «τμημάτων οδών που θα υποδείξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης» στις δημοτικές ενότητες Ανθούσας και Παλλήνης, προγραμματίζονται από τη δημοτική αρχή.

Η έγκριση της τεχνικής μελέτης ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τα προς υλοποίηση έργα είναι προϋπολογισμού 1.230.000 (Παλλήνη) και 200.000 (Ανθούσα) –στην απόφαση για τα έργα στην Ανθούσα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Νίκος Γαβράς, ψήφισε λευκό-.

(στην φωτογρ. η οδός Βυζαντίου στο κέντρο της Παλλήνης, η οποία συμπεριλαμβάνεται στους υπό συντήρηση δρόμους. Από τους πλέον προβληματικούς δρόμους της πόλης σε επίπεδο κυκλοφοριακής λειτουργίας. Τα έργα ανάπλασής της καλά είναι, όμως, η κυκλοφοριακή μελέτη σε ότι την αφορά πότε θα υλοποιηθεί;)

Τα έργα συντήρησης στην Παλλήνη

Στο κέντρο της πόλης:

Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, Βυζαντίου, Παλλάδος Αθηνάς, Σπετσών, Σαλαμίνος, Ελαιώνων, Μιλτιάδου, Ψαρρών, Ύδρας, Τήνου, Υψηλάντου, Φειδιπίδη, Κύπρου, Υακίνθων, Λεονταρίου, Κανάρη, Μεγ. Αλεξάνδρου, Ησιόδου Πανοράματος.

Στην Κάντζα

Λεονταρίου, Γαλήνης, Γαληνού, Ιπποκράτους, Φλέμιγκ, Ασκληπιού, Αρτέμιδος, Νυμφών, Αφανών Ηρώων.

Στις Εργατικές Κατοικίες

Βορβολάκου, Γ.Καυστινού

Στις εκτός Σχεδίου Περιοχές

Αγίου Αθανασίου, Πεντέλης, Ειρήνης, Δερβενακίων, Κορίνθου, Πορφυρά, Αχιλλέως, Ιεράπετρας, Βίγλας, Άνω Νέα Παλλήνη, Σαντορίνης, Ευαγγελιστρίας, Λόφου

Οι προς συντήρηση οδοί είναι επιφάνειας 55.000 m2

Τα έργα συντήρησης στο οδικό δίκτυο Ανθούσας

1. Ατλαντίδος από την οδό Καστελόριζου μέχρι την Λ.Ανθούσας μήκους περίπου 270,ΟΟμ όπου θα γίνουν γενικές εκσκαφές, μερική εξυγίανση της οδού με κροκάλες,, κατασκευή βάσης οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα πάχους 5 εκ.

2. Λεωφόρος Ανθούσας από την οδό Λαπιτά μέχρι την οδό Νίκης μήκους 110,ΟΟμ περίπου όπου θα γίνει φρεζάρισμα της υπάρχουσας ασφάλτου και κατασκευή ασφαλτοτάπητα.

3. Αμαλιάδος, επέκταση της υπάρχουσας τσιμεντόστρωσης πάχους 18,00 εκατοστών σε μήκος 60,ΟΟμ περίπου με ενίσχυση με δομικό πλέγμα.

4. Δημητρίου Στεφανή από Μιστρά έως Πάρου μήκους 250,ΟΟμ όπου θα γίνει φρεζάρισμα της υπάρχουσας ασφάλτου και κατασκευή νέου τάπητα.

5. Αιδηψού από Πάρου έως Μιστρά μήκους 250,ΟΟμ περίπου όπου θα γίνει φρεζάρισμα της υπάρχουσας ασφάλτου και κατασκευή τάπητα.

6. Ευριπίδου από οδό Γαλήνης μέχρι Κολοκοτρώνη μήκους 40,ΟΟμ περίπου όπου θα γίνει φρεζάρισμα της υπάρχουσας ασφάλτου και κατασκευή νέου τάπητα.

7. Ξάνθης όπου θα γίνει επέκταση της τσιμεντόστρωσης πάχους 18,00 εκατοστών σε μήκος 40,ΟΟμ περίπου με ενίσχυση με δομικό πλέγμα. Η σύνδεση της οδού με την κάθετη σε αυτήν οδού Μιστρά θα γίνει με ξύλινα μονοπάτια που θα κατασκευασθούν από το Δήμο.