Έντονη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη, Π. Φιλίππου για παραπλανητικό δημοσίευμα

Αυστηρή απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και υποψηφίου Δημάρχου στο Δήμο Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου σε κατευθυνόμενο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας για δήθεν χρέος 90 εκατ. € στον Δήμο Σαρωνικού “με ευθύνη του ιδίου” κατά το διάστημα της δημαρχιακής θητείας του.

Ο κ. Π. Φιλίππου χαρακτηρίζει ως ψευδή και υβριστικά “τα όσα αναφέρονται στη συγκεκριμένη φυλλάδα” και τα οποία συνδέονται με τις προσπάθειες του να μείνουν ανοχιτές οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού κατά την τετραετία 2011-2014, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι επιφυλάσσεται να κάνει χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του την οποία προσυπογράφουν και οι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του, “Σαρωνικός, Συνεργασία”

Πέτρος Φιλίππου

“Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από το κατευθυνόμενο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Η Αλήθεια» στις 22-3-2019, που διανεμήθηκε στον Δήμο μας σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, για το δήθεν χρέος του Δήμου Σαρωνικού.

Τίτλος της δημοσίευσης «90 εκ ευρώ χρέος στον Δήμο Σαρωνικού μ’ ευθύνη του Πέτρου Φιλίππου».

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε από την ανάγνωση του δημοσιεύματος από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπάρχει τέτοιο χρέος, για το οποίο παραπλανητικά και προπαγανδιστικά αναφέρεται η συγκεκριμένη φυλλάδα.

Όσον αφορά την αγωγή που έχει κατατεθεί εναντίον του Δήμου τον Μάρτιο του 2013, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια από τις πολλές εκφοβιστικές αγωγές και μηνύσεις που έχουν κατατεθεί τα προηγούμενα χρόνια κατά του Δήμου, αλλά και εναντίον του Πέτρου Φιλίππου προσωπικά, από την στιγμή που ξεκίνησε ο αγώνας μας για ελεύθερες παραλίες το 2003.

Ένας αγώνας στον οποίο είχαμε την συμπαράσταση τόσο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του τότε Νομάρχη Λεωνίδα Κουρή, όσο και όλων των Βουλευτών του υπολοίπου Αττικής, από όλα τα κόμματα.

Ο ΕΟΤ, η ΕΤΑΔ και το κράτος διαχρονικά σε όλα τα δικαστήρια ήταν πάντοτε υπέρ του επιχειρηματία του Grand Resort, υποστηρίζοντας τα συμφέροντά του.

Εκδιωχτήκαμε και εκδικάστηκαν σε βάρος μας πάνω από 20 δικαστήρια με ποινικές διώξεις και αγωγές ποσού 2.400.000 ευρώ, από τις οποίες έχουμε αθωωθεί και εγώ και το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος.

Το σκεπτικό όλων των μηνύσεων και των αγωγών ήταν το ίδιο, «παράνομη κατάληψη του χώρου και παρεμπόδιση της επένδυσης». Το ίδιο και για την εν λόγω αγωγή, η οποία από το 2013 δεν έχει εκδικαστεί και συνεχώς αναβάλλεται.

Το ψευδές, ανυπόστατο και προπαγανδιστικό άρθρο δεν έχει κανένα άλλο σκοπό από το να παραπληροφορήσει και να εκφοβίσει τους πολίτες, λειτουργώντας φυσικά προς όφελος του επιχειρηματία και όλων όσων αποκαλύπτεται ότι συντάσσονται με τα συμφέροντα του, σε βάρος των ελεύθερων ακτών και των δημοτών του Δήμου Σαρωνικού.
Με δεδομένες λοιπόν όλες αυτές τις αθωωτικές αποφάσεις που έχουμε μέχρι σήμερα, είναι θέμα της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γιώργου Σωφρόνη (ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας μας ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών), εάν θα στηρίξει την συγκεκριμένη αγωγή με τα επιχειρήματα που μέχρι σήμερα έχουν αθωώσει και δικαιώσει τον Δήμο.

Κανένα δικαστήριο δεν δέχτηκε, ότι κάνοντας κούλουμα στην παραλία ή εκδηλώσεις στο θεατράκι (το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ) ή ότι κρατώντας την παραλία ανοιχτή και ελεύθερη το καλοκαίρι για τους λουόμενους, κάναμε κατάληψη του χώρου ή ότι παρεμποδίσαμε την επένδυση.

Μια επένδυση η οποία κατά τη διάρκεια της υλοποίησής της είχε πλήθος παραβάσεων με αποτέλεσμα να επιβληθούν τεράστια πρόστιμα και από την Πολεοδομία και από άλλους φορείς.

Για όλα τα ψευδή και υβριστικά που αναφέρονται στη συγκεκριμένη φυλλάδα επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας και να γυρίσετε την πλάτη σας σε τέτοια ψευδή και υπονομευτικά δημοσιεύματα, αλλά και σε αυτούς που τα διοχετεύουν, τα δημοσιεύουν και τα αναπαράγουν.

Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον βασικό μας στόχο που είναι, οι παραλίες να είναι ελεύθερες και αξιοποιήσιμες προς όφελος των πολιτών.

Άμεση επιδίωξη μας είναι η διαφάνεια στη διαχείρισή τους, μακριά από τις καταστροφικές τακτικές που ακολουθεί μέχρι σήμερα η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Τακτικές που είχαν ως αποτέλεσμα αντί για έσοδα από την αξιοποίηση των καντινών (όπως συνέβαινε μέχρι το 2014 επί της θητείας μας – όπου τα έσοδα υπερέβαιναν τα 500.000 ευρώ ετησίως), να έχουν δημιουργήσει χρέη από πρόστιμα και αγωγές σε βάρος του Δήμου ύψους άνω του 1.500.000 ευρώ.

Σε αυτό τον αγώνα σας θέλουμε όλους δίπλα μας.”

Ο υποψήφιος
Δήμαρχος Σαρωνικού
ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Οι υποψήφιοι
Δημοτικοί Σύμβουλοι