Εμμονική άρνηση του προέδρου του Δ.Σ. Παλλήνης στο αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης για συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη

Την άρνηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης να συγκαλέσει σε συνεδρίαση τηλεδιάσκεψης, το Δημοτικό Συμβούλιο, με αντικείμενο συζήτησης τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο, στηλιτεύει με ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη «Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη, Πόλεις για να ζεις.»

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «από την αρχή της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε, προσπαθήσαμε, ως μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Παλλήνης, να σταθούμε δίπλα στους πολίτες του δήμου, αλλά και στη δημοτική αρχή, χωρίς καμία απολύτως αντιπολιτευτική διάθεση, δυστυχώς χωρίς καμία ανταπόκριση.»

«Προτείναμε -επισημαίνεται στην ανακοίνωση- από την πρώτη στιγμή την απαλλαγή των επιχειρήσεων που έπαυσαν να λειτουργούν από τα δημοτικά τέλη, τέλη χρήσης κλπ.

Επιδιώξαμε, με επανειλημμένα αιτήματά μας, να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να μπορέσουμε να επικυρώσουμε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, αλλά και να καταθέσουμε νέες ρεαλιστικές προτάσεις, να τις συζητήσουμε και -γιατί όχι;- να τις ψηφίσουμε.

Όμως, μετά και την τελευταία άρνηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να ανταποκριθεί στα αιτήματά μας, αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε και να θέσουμε στην κρίση σας, αυτές τις προτάσεις μας.

Ευελπιστώντας να επιτευχθεί τελικά το αυτονόητο, η συζήτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και η υπερψήφιση όσων από αυτές κρίνει το αρμόδιο αυτό όργανο ότι πρέπει να υλοποιηθούν, είμαστε ανοιχτοί σε σχόλια και βελτιώσεις.

Μόνο με τη συμμετοχή και την εμπλοκή όλων μας -καταλήγει η ανακοίνωση- θα καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι και νικητές απέναντι στον αόρατο εχθρό που πολεμάμε.»

Ακολουθούν οι προτάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού που έχουν κατατεθεί/αποσταλεί στην Δημοτική Αρχή Δήμου Παλλήνης

Σύσταση ειδικής επιτροπής διαχείρισης κρίσεων που θα αναλάβει την ευθύνη για τα μέτρα πρόληψης και την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού αν προκόψουν, και θα καταρτίσει σχέδιο δράσης για αντίστοιχες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακά στελέχη, ειδικοί επιστήμονες – πολίτες του Δήμου μας, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης. Η επιτροπή θα συνεδριάζει, με τηλεδιάσκεψη, λόγω των εκτάκτων περιστάσεων, μία φορά την εβδομάδα, ή και συχνότερα, εφόσον απαιτηθεί.

Πρόσκληση προς εθελοντές για τη δημιουργία σώματος εθελοντών που επιθυμούν να βοηθήσουν άτομα της τρίτης ηλικίας και γενικότερα ευπαθείς ομάδες, το οποίο θα τελεί υπό την επίβλεψη της Ειδικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων.

Παραίτηση των αιρετών του Δήμου Παλλήνης από τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν για διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών, ως συμβολική κίνηση συνεισφοράς στα έσοδα του Δήμου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του ταμείου.

Άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Παλλήνης, ούτως ώστε τα ποσά που έχουν προϋπολογισθεί για εκδηλώσεις κλπ., καθώς και τα προϋπολογισθέντα ποσά που δεν θα απορροφηθούν εντός του 2020 λόγω της πανδημίας, να δοθούν για την ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, για την αγορά του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, που θα υποδείξουν οι ειδικοί ιατροί, αλλά και για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής
ενίσχυσης και τις δαπάνες μισθοδοσίας στο προσωπικό που απασχολείται στους τομείς της καθαριότητας, στη Βοήθεια στο Σπίτι κλπ.

Άμεση πρόσληψη προσωπικού για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες του Δήμου Παλλήνης, ιδίως με την ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι,

Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό του Δήμου Παλλήνης, που αυτή τη στιγμή απασχολείται στους τομείς της καθαριότητας, στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κλπ. Πλήρης και διαρκής εφοδιασμός τους με μέσα ατομικής προστασίας και τακτική επικοινωνία και εξέτασή τους από τον Ιατρό Εργασίας.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση με συμβολικό ποσό (500€- 1000€) προς τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων τους λόγω του κορωνοϊού.

Μέριμνα για τα αδέσποτα καθώς πολλά από αυτά ήταν υπό τη φροντίδα συμπολιτών μας, που τώρα είναι περιορισμένοι στις οικίες τους.

Εκστρατεία ενημέρωσης των συμπολιτών μας για τη πανδημία του κορωνοϊού, με καθημερινές αναρτήσεις την ιστοσελίδα και το facebook του Δήμου Παλλήνης.

Κατάρτιση σχεδίου ομαλής επαναφοράς μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού (ψυχολογική υποστήριξη των συμπολιτών, προγράμματα στήριξης σε σχολεία, ΚΑΠΗ κλπ.)