«Εις ώτα μη ακουόντων» οι φωνές των κατοίκων Μπαλάνας να δημιουργηθεί στην περιοχή τους Διαδημοτικό Πάρκο

Όψη οικισμού Μπαλάνας Γέρακα

Το αρκετά παλιό ζήτημα της κατασκευής  Διαδημοτικού Πάρκου Μπαλάνα – την οποία με αποφασιστικότητα συνεχίζουν να διεκδικούν μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι του οικισμού- επανέρχεται στο προσκήνιο με νέα επιστολή της τριμελούς επιτροπής προς τον Δήμαρχο Παλλήνης, δεδομένου ότι στα διοικητικά όρια των Δήμων του, υπάγονται τα επίμαχα οικοδομικά τετράγωνα 383 και 389  του οικισμού. 

Με τη νέα επιστολή οι εκπρόσωποι των κατοίκων ζητούν από τον κ. Α. Ζούτσο να αποστείλει την τεχνική μελέτη του έργου στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης του έργου.

Η νέα παρέμβαση των κατοίκων βρίθει κατηγοριών κατά των δύο Δημάρχων και από την παράθεση γεγονότων και εκτιμήσεων προκύπτει ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να υιοθετηθεί το διαδημοτικό έργο.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή των Κατοίκων του Οικισμού με υπόμνημα της προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη (και βουλευτής Ανατ. Αττικής) ζήτησαν την προσωπική την παρέμβαση του υπέρ της κατασκευής του Διαδημοτικού Πάρκου.

Ακολουθεί η επιστολή των κατοίκων της Μπαλάνας

Υπόψη Δημάρχου κ. Ζούτσου
Θέμα:  Το Μεγάλο Πάρκο της Μπαλάνας
κ. Δήμαρχε,

Επανερχόμενοι για πολλοστή φορά στο εν λόγω θέμα μας,  ελπίζουμε ότι η στάση και η συμπεριφορά σας σε ότι αφορά τη διαχείρισή του, θα είναι στο εξής καθοριστική και οριστική πλέον, χωρίς υπεκφυγές και προσχήματα! 

Παράλληλα η επίμονη και αρνητική στάση του Δημάρχου Παιανίας κ. Μάδη επί οχτάμηνο, μη ψηφίζοντας έγκαιρα το ποσοστό που αναλογεί στο Δήμο του και αφού δεν είχε ο ίδιος την ευθύτητα και τη σοβαρότητα ενός υπεύθυνου και σοβαρού δημοτικού άρχοντα να μας ενημερώσει και να μας εξηγήσει (για θέμα που αφορά άμεσα και κάποιες εκατοντάδες οικογένειες  δημοτών του Φούρεσι)  ότι ο Δήμος Παιανίας, δεν έχει στην κυριότητά του το Ο.Τ. 317, αλλά όμως συνυπέγραψε τη διαδημοτική πρόταση της 8/10/2021, η απόκρυψή του, μας οδήγησε σε ιδιωτικό τεχνικό γραφείο, προκειμένου να διαπιστώσουμε την πραγματικότητα! Εν προκειμένω αποδεικνύεται ότι το θέμα του Μεγάλου Πάρκου της Μπαλάνας, συνίσταται πλέον από τα δύο Ο.Τ. 383 και 389, των οποίων η κυριότητα ήταν και είναι του Δήμου Παλλήνης!

Να υπενθυμίσουμε πάντως:

 • Την αρχικά προσχηματική στάση σας.
 • Τη συλλογή χιλίων και πλέον υπογραφών συνδημοτών μας οι οποίες κατατέθηκαν υπόψη σας.
 • Την πρότασή σας για την αναβάθμιση του ρέματος Παναγίτσας.
 • Την εκ των υστέρων αιτιολόγησή σας, για την απόρριψη του θέματος από την Περιφέρεια του τεμαχίου νότια της Λεωφόρου Μαραθώνος με το ανεδαφικό επιχείρημά σας.
 • Τη συνάντηση κλιμακίων Μηχανικών των δύο Δήμων (Παλλήνης και Παιανίας) και την εξ αρχής συνεννόηση-επιβεβαίωση ότι τα Ο.Τ. στα όρια τους, ανήκουν ισομερώς και εξ αδιαιρέτου και στους δύο Δήμους!
 • Την διαδημοτική πρόταση που καταθέσατε στις 8/10/2021 στην Περιφέρεια Αττικής και κοινοποιήσατε σ΄ εμάς, χωρίς την σχετική μελέτη.  
 • Την ψήφιση στις 9/6/2022 του 50% της δαπάνης για την τεχνική μελέτη του έργου, μετά από την υποτιθέμενη συνεννόησή σας να ψηφίσει ο κ. Μάδης το υπόλοιπο 50%!

Αποσιωπώντας, λοιπόν και οι δύο Δήμαρχοι την αλήθεια,  με τις ενέργειές σας επί του πρακτέου κατορθώσατε:

* Να μην είστε συνεπείς με την ίδια σας  την διαδημοτική πρόταση.

* Να αγνοήσετε και να μην σεβαστείτε χιλιάδες οικογένειες  των δύο Δήμων, που κατοικούν νότια της Λεωφόρου  Μαραθώνος.

* Να καταφύγουμε  καλοπροαίρετα σε θεσμικά όργανα της Πολιτείας, δίνοντας λανθασμένη πληροφόρηση, χωρίς υπαιτιότητά  μας!

 Κύριε  Δήμαρχε,

 με γνώμονα και πάλι το πολυετές αίτημα των χιλιάδων  συνδημοτών της Μπαλάνας (περίπου δώδεκα χρόνια) και  την ποιότητα ζωής των οικογενειών μας, σας παρακαλούμε να  ξεχάσουμε τα προαναφερόμενα που αφορούν το θέμα αυτό και στο εξής  να ενεργήσετε άμεσα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στο θέμα κατασκευής  του Πάρκου, ξεκινώντας (ει δυνατόν) αύριο το πρωί την τεχνική μελέτη  και την αποστολή της στην Περιφέρεια για να προχωρήσει επιτέλους η  χρηματοδότηση του έργου!

Δείγμα των επόμενων ενεργειών σας και σεβασμό στους συνδημότες μας θα αποτελέσει και η κοινοποίηση σε εμάς των όποιων άμεσων ενεργειών σας!

Σημείωση: Η αναγκαιότητα κατασκευής του Πάρκου έχει κριθεί ως αδήριτη ανάγκη από τους συνδημότες μας, που βιώνουν την  πραγματικότητα επί σειρά ετών… Οι ενέργειές μας συνεπικουρούμενες και από τους συνδημότες μας στο θέμα του Πάρκου θα είναι συνεχείς και ακατάπαυστες με απώτερο σκοπό την υλοποίησή του!!

 Κοινοποίηση: Δήμαρχο Παιανίας κ. Μάδη.

                                                    Γέρακας   2/2/2023

Τα μέλη της Επιτροπής:

Θοδωρής Κοτσώνης,
Δημήτρης Τρίγκας και
Πάρης Κρικέλης
                                                    Για την εκπροσώπηση
                            Κρικέλης Πάρης