Εγκρίθηκε από το ΠΕ.ΣΥ η χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Κέντρου στην αφετηρία της Μαραθώνιας Διαδρομής

Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μαραθώνος στην αφετηρία του Μαραθώνα, προϋπολογισμού 4.100.000 ευρώ.

Στο κτιριακό συγκρότημα πρόκειται να στεγαστούν το Δημαρχείο της πόλης καθώς και πολιτιστικοί και συνεδριακοί χώροι.

Το έργο είχε απενταχθεί κατά την προηγούμενη Δημοτική θητεία με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Δήμου με το ποσό 1.000.000 €.

Στην ίδια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, (29 Ιουλίου 2020) ψηφίστηκαν και άλλα έργα με αναφορά στο Δήμο Μαραθώνος.

Ειδικότερα:

  • Υπογειοποίηση Δικτύου Ηλεκτροδότησης στην πλατεία Νέας Μάκρης.
  • Ανάπλαση της Κεντρικής Νησίδας επί της λεωφόρου Μαραθώνος (Λεωφόρος Διονύσου – Οδός Σ. Παπαπολίτη).
  • Μελέτη και υλοποίηση για το «Πιλοτικό Πρόγραμμα Ολιστικής Πράσινης Αστικής Αναζωογόνησης στους Δήμους Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου», που αφορά την ανάπλαση της πλατείας «23ης Ιουλίου» στον Νέο Βουτζά.

Επιπροσθέτως, ψηφίστηκε η μελέτη για την κατασκευή παραλιακής οδού, η οποία θα ενώσει τους Δήμους, Μαραθώνος και Ωρωπού, με το ποσό των 2.300.000 ευρώ, δημιουργώντας έναν συνδετικό άξονα Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης!

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη θετική έκβαση και προώθηση των έργων, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, δήλωσε:

«Η επαναφορά του Πολιτιστικού Κέντρου στην αφετηρία του Μαραθώνα και η εκ νέου εξασφάλιση της χρηματοδότησης, αποτελούσε ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος ενήργησε άμεσα, από τη στιγμή που τον ενημέρωσα για την απένταξη του έργου, τους Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών και Ανατολικής Αττικής κ.κ. Νίκο Πέππα και Θανάση Αυγερινό αντίστοιχα και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Θανάση Κατσιγιάννη, που πάντοτε ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Δήμου μας.

Ευχαριστώ επίσης τον Βουλευτή Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλη Οικονόμου, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική στο μεγάλο έργο του Βορειοανατολικού Μετώπου. Συνεχίζουμε τον αγώνα δρόμου που έχουμε ξεκινήσει από την επομένη των εκλογών, προκειμένου να ξεκολλήσουμε βαλτωμένες χρηματοδοτήσεις. Προχωράμε…».