Αναπάντεχη απώλεια. Έφυγε από τη ζωή την ημέρα των γενεθλίων του, ο υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών, Σωτήρης Μακρής

Η εκπαιδευτική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων, πενθεί από χθες απόγευμα,

την απώλεια ενός εξαιρετικού μέλους της που επί σειρά ετών κοσμούσε με το ανεπίληπτο ήθος του και την “τετραγωνισμένη” μαθηματική σκέψη του, το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο Σωτήρης Μακρής, 59 ετών, μαθηματικός, υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών, έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, χθες, απόγευμα, στο σπίτι του, στο Πικέρμι και μάλιστα, ημέρα επετείου των γενεθλίων του!

Λίγες ώρες πριν τον προδώσει η καρδιά του, οι συνάδελφοί του, του επιφύλαξαν στο Σχολείο σε κλίμα εγκάρδιας ατμόσφαιρας, μικρή γιορτή με ευχές μακροημέρευσης!

Δυστυχώς, η εκδήλωση χαράς προς το πρόσωπο του συναδέλφου τους, έμελλε να μετεξελιχθεί σε εκδήλωση αποχαιρετισμού και εύλογα ήταν η μόνη εξέλιξη που δεν μπορούσε να διανοηθεί κανείς.

Ο Σωτήρης Μακρής, εκτός της υψηλής αποδοχής που απολάμβανε από όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές του Σχολείου και μάλιστα σε διαχρονικό επίπεδο. Μαθητές που φοιτούν στα πανεπιστήμια της χώρας και τον είχαν καθηγητή τους στο Γυμνάσιο, έσπευδαν στο Σχολείο να τον δουν, να συζητήσουν μαζί του ακόμη και να τον συμβουλευθούν.

Αξίζει, ακόμη, να αναφερθεί ότι ο εκλιπών, επί σειρά ετών, ήταν από τους στυλοβάτες της λειτουργίας του Βαθμολογικού Κέντρου Ανατολικής Αττικής. Η συμβολή του αναγνωρίζεται από ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών Σχολείων εκτός περιοχής που είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί του, τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτήρας λιγομίλητος, ανεκτικός, ιδιαίτερα φιλότεχνος με ιδιαίτερη προτίμηση προς το θέατρο, ήταν το “καταφύγιο” του Σχολείου σε κάθε πρόβλημα που προέκυπτε και κυρίως, ο άνθρωπος που με τον μειλίχιο λόγο του καταπράυνε τις μικροεντάσεις όταν, κάποιες φορές προκαλούνταν από μαθητές.

Ο εκλιπών, ήταν πατέρας δύο αγοριών –φοιτητές- και σύζυγος συναδέλφου του φιλολόγου σε Σχολείο της Παιανίας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει το Σάββατο,10 Σεπτεμβρίου, ώρα 13.00 στον ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο 1ο Νεκροταφείο Αθήνας.

______________________________

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.