Τα εξελισσόμενα έργα στο Δήμο Παλλήνης επισκέφθηκαν η Ρένα Δούρου & ο Πέτρος Φιλίππου

Τα εξελισσόμενα έργα στο Δήμο Παλλήνης με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκαν η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολκής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο, Αθανάσιο Ζούτσο.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, παρουσίασε την εφαρμογή www.followgreen.gr – τη δημοτική ψηφιακή πλατφόρμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την ανακύκλωση, η οποία παράλληλα ενισχύει την τόνωση της τοπικής αγοράς καθώς οι επιχειρήσεις επωφελούνται από την προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών τους, ενώ οι πολίτες επιβραβεύονται για τη συμμετοχή τους αξιοποιώντας τις προσφορές των τοπικών επιχειρήσεων.

Η Περιφερειάρχης εξήρε τη πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας πως είναι απόλυτα συμβατή με τη στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μία πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση – να αναστρέψουμε βαθιά παγιωμένες αντιλήψεις, με στόχο η υπόθεση της ανακύκλωσης να γίνει καθημερινό βίωμα όλων των πολιτών.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Κύπρου του Δήμου Παλλήνης. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή αγωγού ομβρίων επί της οδού Κύπρου της Δ.Ε. Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης», προϋπολογισμού 2.160.000 ευρώ με ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι το έργο προχωρά με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.