Τα εξελισσόμενα έργα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου αντικείμενο σύσκεψης με την Αντιπεριφεριάρχη

Γιώργος Χριστόπουλος και Χρυσάνθη Κισκήρα

Με αντικείμενο την υλοποίηση σειράς αναγκαίων έργων και στοχευμένων παρεμβάσεων στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου μέσω της ένταξής τους στα προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Ραφήνας με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ευρεία σύσκεψη με την αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Χρυσ. Κισκήρα, το Δήμαρχο Γεώργιο Χριστόπουλο και τους αντιδημάρχους Π. Βλαχάκη, Δ. Σακκά, Α. Ραυτοπούλου και Η. Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη δημοτική αρχή, αποφασίστηκε:

Να προχωρήσει άμεσα το έργο της διαπλάτυνσης του εξωτερικού χώρου του Τεχνικού Λυκείου, ώστε να καταστεί εφικτή η τοποθέτηση πεζογέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο.

Να εξευρεθεί σύντομα από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ιδιόκτητος χώρος, προκειμένου εκεί να κατασκευαστεί ένας νέος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Να ολοκληρωθεί η διαπλάτυνση της Λεωφόρου Φλέμιγκ.

Να γίνει συντονισμένη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να ενισχυθούν οι πολιτιστικές δομές του Δήμου. Στο σχέδιο της Περιφέρειας είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη ανάδειξη των σημαντικών πολιτιστικών και αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο την τουριστική προβολή της και την προσέλκυση επισκεπτών. Στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου θα συμμετάσχει ενεργά, αφού διαθέτει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και Μουσεία όπως το Παλαιοντολογικό στο Μουσείο στο Πικέρμι που μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο project.

Μετά την σύσκεψη, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Γ. Χριστόπουλος, δήλωσε: «Με την κ. Κισκήρα, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, είχαμε μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση. Μας ενημέρωσε για το πρόγραμμα της Περιφέρειας και τις ευκαιρίες που ως Δήμος έχουμε να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια αυτού του προγράμματος, για να υλοποιήσουμε μια σειρά από έργα που χρειαζόμαστε. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία. Ήδη στην ατζέντα μας έχουν μπει συγκεκριμένα έργα, τα οποία μπορούν σύντομα να υλοποιηθούν, προς όφελος του Δήμου και των πολιτών».