Δήμος Παιανίας: Συνεδρίασε το ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο

Διαδοχικές συσκέψεις για την αντιπυρική περίοδο πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Παιανίας με τον δήμαρχο Ισίδωρο Μάδη να επισημαίνει τις προκλήσεις για υπηρεσίες και Πολιτική Προστασία εν όψει ενός ιδιαιτέρως θερμού καλοκαιριού όπως προβλέπεται.  

Οι συσκέψεις ξεκίνησαν με εκείνη των εμπλεκομένων δημοτικών υπηρεσιών και αντικείμενο τις απαραίτητες αποψιλώσεις ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς αφενός και επέκτασής της αφετέρου.

Στη σύσκεψη με την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας ο Ισίδωρος Μάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η προετοιμασία του προηγούμενου διαστήματος σε συνδυασμό με τον άρτιο εξοπλισμό της αποτελούν τα εχέγγυα για ένα καλό καλοκαίρι.

Ακολούθησε η συνεδρίαση του ΣΤΟ κατά τη διάρκεια του οποίου εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για επιπλέον ενέργειες. Από όλους τους συμμετέχοντες επισημάνθηκε η ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο όλοι οι καθαρισμοί αλλά και να συντηρηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπως επίσης και η σωστή λειτουργία των πυροφυλακίων.

Στη συνεδρίαση υπό τον Δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Σαμωνάς – Ξύκης, Σταύρος Θανάσης, η προϊσταμένη ΠΠ Δήμου Παιανίας Λένα Θεοτοκάτου, ο επικεφαλής της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Δημητριάδης, ο διοικητής 12ου ΠΣ Παλλήνης Πύραρχος Βικέντιος Μαρινάκης, ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορωπίου Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Βλάχος, ο ειδικός συνεργάτης του προέδρου του ΣΠΑΥ Νίκος Κιούσης, ο Διοικητής του ΑΤ Παιανίας Γκουνέλας Βασίλης, ο Διοικητής της Τροχαίας ΒΑ Αττικής Σωτήρης Ξυνός, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου Γρηγόρης Νούσιας, Ζωή Ντίνα δασονόμος Δασαρχείου Πεντέλης, Ευάγγελος Τσιγκρέλης ΣΕΠΠΒΑΤΥ, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δήμου Παιανίας Άγγελος Αναστόπουλος.