Διάβημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαυρεωτικής για τις συχνές διακοπές ρεύματος στην παραλιακή ζώνη της πόλης

Για συχνές και πολύωρες διακοπές ρεύματος στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Λαυρεωτικής από το εργοστάσιο της ΔΕΗ μέχρι την περιοχή του Πόρτο Εννέα, διαμαρτύρεται με ανακοίνωση του προς τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Παραλιακών Εξωραϊστικών & Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής.

Ακολουθεί το περιεχόμενο του διαβήματος της Ομοσπονδίας

Τα τελευταία χρόνια, όπως έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν με αντίστοιχες επιστολές μας προς την υπηρεσία σας, παρατηρούνται σε περιοχές του Δήμου Λαυρεωτικής, αρχής γενομένης από το μήνα Σεπτέμβριο αλλά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συχνές και πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Τα περιστατικά είναι εντονότερα στις περιοχές μας, δηλαδή στην παραλιακή ζώνη του Δήμου από το εργοστάσιο της ΔΕΗ (τραγική ειρωνεία) μέχρι την περιοχή του Πόρτο Εννέα και όχι μόνο.

Αποκορύφωμα είναι οι πρόσφατες διακοπές ρεύματος που συνέβησαν το 2ημερο 29 και 30 Νοεμβρίου.

Λόγω αυτών των συνεχών διαταραχών στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν προκληθεί πολλές βλάβες σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές των κατοίκων αλλά και στο Δημοτικό φωτισμό με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τρόφιμα, η κατανάλωση των οποίων εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.

Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί να αναφερθεί ότι στις ανωτέρω περιοχές κατοικούν άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας, μικρά παιδιά, άνθρωποι ΑΜΕΑ και ασθενείς οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με ιατρικά μηχανήματα, η μη λειτουργία των οποίων μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους.

Επιπλέον προκύπτουν σοβαρά θέματα ασφάλειας αφού οι βλάβες στο δημοτικό φωτισμό συμπίπτουν με την αύξηση των κρουσμάτων κλοπών σε κατοικίες αλλά και τοπικά καταστήματα, λόγω της έλλειψης φωτισμού στους δρόμους και μη λειτουργίας των συστημάτων ασφάλειας.

Επιπλέον, λόγω των παραπάνω προβλημάτων, παρατηρήθηκαν σοβαρές επιπλοκές και στην τηλεκπαίδευση που παρακολουθούν οι μαθητές της περιοχής μας λόγω των μέτρων της καραντίνας, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμες ώρες εκπαίδευσης.

Ελπίζουμε να μην αληθεύει η πληροφόρηση μας για το θέμα αυτό ότι δηλαδή τα προβλήματα στο ηλεκτρικό δίκτυο οφείλονται σε τεχνικά υποβαθμισμένο και κακώς συντηρημένο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές μας (αστοχία χρησιμοποιηθέντων υλικών στις κολώνες μεταφοράς της ενέργειας ). Πάντως το φαινόμενο αυτό ξεφεύγει πλέον των ορίων των συνήθων βλαβών.

Με την ελπίδα τις γιορτινές ημέρες που έρχονται να μην έρθουμε και πάλι αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως:

– για το ποιες εν τέλει είναι οι αιτίες αυτών των φαινομένων,
– τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να εκλείψουν τα παραπάνω προβλήματα.
– το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη μη επανεμφάνιση αυτών των φαινομένων, αναλαμβάνοντας η κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία τις ευθύνες της.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Παραλιακών Εξωραϊστικών & Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής

Πρόεδρος- Νικηφόρος Φρατζέσκος,
Αντιπρόεδρος-Θεμιστοκλής Μακαντάσης,
Γραμματέας-Στέλιος Γρηγοράκος,
Μέλη- Αθανάσιος Αντωνιάδης, Νίκος Αξιώτης, Σπύρος Ιορδανίδης, Γιώργος Κερένης, Πάρης Μαρούσης, Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Ταράσης.