Νέα διάρρηξη σε αντλιοστάσιο ύδρευσης της Παλλήνης προκάλεσε διακοπή υδροδότησης σε 300 οικογένειες από το βράδυ της Κυριακής

Οι …. γνωστοί-άγνωστοι που ξηλώνουν και κλέβουν ό,τι περιέχει μέταλλο ξανακτύπησαν απόγευμα Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2014 στο αντλιοστάσιο ύδρευσης επί της οδού Παλλάδος Αθηνάς της δημοτικής ενότητας Παλλήνης προκαλώντας διακοπή υδροδότησης στον οικισμό Λόφος Παλλήνης συμπεριλαμβανομένης και της Ελαιώνων, από το βράδυ της Κυριακής ως και νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, διέρρηξαν την πόρτα ασφαλείας του υποσταθμού και αφαίρεσαν τη μπαταρία με την οποία λειτουργούσε το αντλιοστάσιο ύδρευσης.

Ο … παραλογισμός στο νέο αυτό κρούσμα είναι ότι η μπαταρία τοποθετήθηκε στο αντλιοστάσιο πριν περίπου τρεις μήνες, επειδή, πάλι οι ίδιοι δράστες, ξήλωσαν όλο το ηλεκτροδοτικό σύστημα της ΔΕΗ προκειμένου να αφαιρέσουν από τα καλώδια τον χαλκό και να τον πουλήσουν.

Επειδή η διαδικασία αδειοδότησης εκ μέρους της ΔΕΗ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης «ήθελε» το χρόνο της, -ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα- επιλέχθηκε ως προσωρινή λύση η τοποθέτηση μπαταρίας πλην όμως και αυτό το είδος φαίνεται ότι εμπίπτει στις προτιμήσεις των δραστών με αποτέλεσμα περίπου 300 οικογένειες να μείνουν χωρίς νερό μέχρι και πριν λίγες ώρες.

Δεδομένου ότι οι άγνωστοι δράστες –η αστυνομία υποστηρίζει ότι πρόκειται για αθίγγανους- καιροφυλακτούν και θα επιχειρήσουν νέο «κτύπημα», ο Δήμος θα πρέπει να βρει ένα αποτελεσματικότερο τρόπο ασφάλισης του αντλιοστασίου για να μην αναγκάζεται τρεις και τόσο να «θεραπεύει» ένα πρόβλημα που έχει κουράσει όλους, ειδικότερα όμως τους πολίτες.