Δέκα τρία έργα πολυσήμαντης χρησιμότητας διεκδικεί ο Δήμος Παιανίας από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του προγραμματιζόμενου προς κατασκευή 5ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας

Το σύνολο των 13 προσκλήσεων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» κάλυψε η Δημοτική Αρχή Παιανίας με την υποβολή αντίστοιχων Προτάσεων για έργα υποδομών, καθημερινότητας, αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, περιβαλλοντικού χαρακτήρα, κ.ά. στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Αναλυτικά οι 13 προς έγκριση προτάσεις

1. Ανέγερση 6θέσιου σχολείου για τις ανάγκες του 5ου Δημοτικού Παιανίας (Αρ. Μελ. 16/2021)

2. Ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση παραρεματίου περιοχής του ρέματος Επισκοπής Δήμου Παιανίας (Αρ. Μελ. 15/2021)

Ανάπλαση παραρεμάτιου περιοχής ρέματος Επισκοπής

3. Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Παιανίας (Αρ. Μελ. 20/2021)
4. Ωρίμανση έργων κατασκευής Πολιτιστικών Κέντρων στο Δήμο Παιανίας (Αρ. Μελ. 19/2021)
5. Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων του Δήμου Παιανίας (Αρ. Μελ. 3/2021 & Αρ. Μελ. 4/2021)
6. Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία Δήμου Παιανίας (Αρ. Μελ. 54/2020)
7. Ψηφιακές Υπηρεσίες Ενίσχυσης της Διοικητικής Ικανότητας και Απομακρυσμένης Εξυπηρέτησης Δημότη και Επιχειρήσεων για την Καταπολέμηση Εξάπλωσης Επιδημιών, στο Δήμο Παιανίας (Αρ. Μελ. 17/2021)
8. Υποδομές Ύδρευσης στο Δήμο Παιανίας (Αρ. Μελ. 12/2021)
9. Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων στο Δήμο Παιανίας (Αρ. Μελ. 13/2021)
10. Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για τη Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης στο Δήμο Παιανίας (Αρ. Μελ. 14/2021)
11. Έξυπνα Συστήματα και Εφαρμογές Επιτήρησης Εγκαταστάσεων, Ανάδειξης και Προβολής του Τουριστικού Αποθέματος του Δήμου Παιανίας και Απομακρυσμένης συνεργασίας για την Προστασία των Υπαλλήλων του Δήμου από Επιδημίες (Αρ. Μελ. 18/2021)
12. Εκπόνηση Προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων Υποδομών του Δήμου Παιανίας (Αρ. Μελ. 9/2021 & 10/2021)
13. ΠΑΙΑΝΙΑ: Ανάπτυξη Ψηφιακών Εφαρμογών και Δράσεων για την ανάδειξη της Συνεισφοράς των Μεσογειτών στον Απελευθερωτικό Αγώνα (Αρ. Μελ. 02/2021)

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης στην διεκδίκηση των 13 παραπάνω έργων, δήλωσε:

«Καταθέσαμε συνολικά 13 προτάσεις και στο σύνολό τους αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και τον εκσυγχρονισμό του δήμου μας ο οποίος δυστυχώς έχει μείνει πίσω. Επέλεξα να ρίξω το βάρος σε έργα υποδομών όπως σχολεία αλλά και στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων που όσο παράξενο και αν φαντάζει σε κάποιους, ο Δήμος Παιανίας δεν διαθέτει.

Μεταξύ άλλων καταθέσαμε προτάσεις για νέο σχολείο, δημοτική συγκοινωνία, ψηφιοποίηση αλλά και τη δημιουργία ενός πλήρους οδηγού προβολής της περιοχής μας με έμφαση στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο Παιανίας να καλύψει το χαμένο έδαφος και να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη.»

Αναφερόμενος ο κ. Ισίδωρος Μάδης στην κατασκευή των δύο πολιτιστικών κέντρων, ενός στην Παιανίας και ενός ακόμα στα Γλυκά Νερά, τόνισε ότι «στόχος μας είναι να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε δημοτικούς χώρους πολλαπλών χρήσεων και να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης για την ευρύτερη περιοχή, φιλοξενώντας πολιτιστικές δράσεις.»

Πρόκειται -κατέληξε ο κ. Δήμαρχος- για δύο κτίρια πλέον των 2000 τ.μ. έκαστο με αίθουσα αμφιθεάτρου, βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο αλλά και μικρότερες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων.»