10 μαθητές του 2ου ΓΕΛ Γέρακα στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Νέων YEYS!2021 για την κλιματική αλλαγή

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Γέρακα Γέρακα για τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Νέων Your Europe, Your Say!2021 (YEYS!2021) με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 συνάντηση τους με τον κ. Παναγιώτη Γκόφα, μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ).

Ο κ. Γκόφας παρουσίασε στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στην φετινή εκδήλωση YEYS!2021, τους μαθητές των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ και των τμημάτων Β4 & Β5 του 2ου ΓΕΛ Γέρακα τους στόχους της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής για τους νέους, καθώς και το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ατζέντας και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Σημειώνεται, ότι, δέκα μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Γέρακα θα συμμετάσχουν στην φετινή Ευρωπαϊκή Σύνοδο Νέων YEYS!2021, η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά με μαθητές 16-18 ετών από 33 χώρες στις 18-19 Μαρτίου 2021.

Η εκδήλωση θα ακολουθήσει το μοντέλο μιας Διάσκεψης των Μερών του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (United Nations Climate Change Conference, COP) και είναι προσανατολισμένη στην συμμετοχή των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ σχετικά με το κλίμα και τη βιωσιμότητα.