Χάριν της επαναπροσέγγισης Αθήνας-Άγκυρας κλείνει το κέντρο προσφύγων στο Λαύριο

Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Λαύριο

Το κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας πολιτικών προσφύγων στο Λαύριο φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 η απόφαση για το κλείσιμο του κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Λαυρίου είναι ειλημμένη και συνδυάζεται με την πολιτική της επαναπροσέγγισης Αθήνας-Άγκυρας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τους σεισμούς στην Τουρκία και την ελληνική βοήθεια που ακολούθησε.

Το κέντρο μετά από τέσσερις δεκαετίες λειτουργίας, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Σημειώνεται πως κατά καιρούς η τουρκική κυβέρνηση είχε στοχοποιήσει το κέντρο, κατηγορώντας την Αθήνα ότι σε αυτό εκπαιδεύει «Κούρδους τρομοκράτες».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 το κέντρο ουσιαστικά δεν δέχεται νέους πρόσφυγες από το 2017, ωστόσο εκεί έχουν βρει καταφύγιο περίπου 100 άτομα κυρίως πολιτικοί πρόσφυγες που ανήκουν στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, καθώς και οικογένειες. Οι μισοί από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, έχουν συμφωνήσει να μεταφερθούν, αν και οι υπόλοιποι δεν φαίνεται να έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους.

Επισημαίνεται ακόμη πως ο δήμος Λαυρεωτικής σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί τον χώρο προκειμένου να στεγάσει δημοτικές του υπηρεσίες.

Η απόφαση σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ελήφθη πριν από ένα δίμηνο αμέσως μετά τους σεισμούς στην Τουρκία. Οι πρόσφυγες και οι οικογένειές τους θα μεταφερθούν σε αλλά κέντρα υποδοχής προσφύγων όπως αυτό της Μαλακάσας.