Υπέρ «αυτόνομου» βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, η «Οικόπολις»

Τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής των παρατάξεων του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για να εξετάσει το ζήτημα βιολογικού καθαρισμού που θα εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους του δήμου” με το Δήμο “να έχει και την διαχείριση και την λειτουργία του”, ζητάει με ανακοίνωσή της η εκτελεστική γραμματεία της δημοτικής παράταξης “ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ” με σκεπτικό την αποτροπή “του δράματος που θα βρει το Πλατύ Χωράφι ως Βιομηχανική Περιοχή”.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Παρακολουθώντας την παράσταση του βουκολικού δράματος «Λύση στο πρόβλημα λυμάτων δήμου Ραφήνας-Πικερμίου», το οποίο παίχτηκε σε δυο πράξεις, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η πρώτη πράξη, που παίχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο , κατέληξε με την έκπληξη του συνόλου των συμβούλων, από την αποκάλυψη της ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ότι τα εσωτερικά δίκτυα ακαθάρτων των τριών διαμερισμάτων του Δήμου Παλλήνης (Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη) εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2011 , με τελικό αποδέκτη το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων (Πλατύ Χωράφι).

Η δεύτερη πράξη, που παίχτηκε στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας, κατέληξε στην πρόταση εισαγωγής, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συστήματος βιολογικής επεξεργασίας με ενεργειακή αξιοποίηση του στερεού περιεχομένου των λυμάτων, αποκλειστικά για τους δυο δήμους, αγνοώντας την πρώτη πράξη του βουκολικού δράματος.

Ο επίλογος του δράματος θα βρει θα βρει το Πλατύ Χωράφι ως Βιομηχανική περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) και τους αποχετευόμενους κατοίκους να πληρώνουν 90 ευρώ-μήνα/άτομο , εκτός από το πάγιο και το τέλος συντήρησης του δικτύου αποχέτευσης.

Σταματήστε τους τώρα!!!!

Απαιτούμε την άμεση δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής των παρατάξεων του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, για να εξετάσει το θέμα του βιολογικού καθαρισμού. Η επιτροπή θα απευθύνει, χρονικά προσδιορισμένη, πρόσκληση ενδιαφέροντος για παρουσίαση τεχνολογιών βιολογικού καθαρισμού από κάθε ενδιαφερόμενο, για δημιουργία Τοπικού Βιολογικού Καθαρισμού στα όρια του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, που θα εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους του δήμου μας και ο Δήμος θα έχει και την διαχείριση και την λειτουργία. Είναι στο χέρι μας!!!”