Νέα, ευρεία σύσκεψη για την αποχέτευση των Δήμων Σπάτων-Αρτέμιδας & Ραφήνας-Πικερμίου

Νέα ευρεία σύσκεψη με θέμα τη χωροθέτηση των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) στην Ανατολική Αττική για τους Δήμους Σπάτων- Αρτέμιδος και Ραφήνας-Πικερμίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος σε θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣΔΑ κ. Κώστας Πουλάκης, ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΣΔΑ κ. Βαγγέλης Καπετάνιος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Παναγιώτης Κορκολής, η Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Χριστίνα Μπαριτάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Ιωάννης Μπενίδης και οι Δήμαρχοι Σπάτων-Αρτέμιδος και Ραφήνας-Πικερμίου κ.κ. Δημήτρης Μάρκου και Βασίλης Πιστικίδης, αντίστοιχα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό το βάρος των προστίμων που ήδη έχουν επιβληθεί από τις 15 Οκτωβρίου του 2015 εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την καθυστέρηση της εγκατάστασης ΚΕΛ στην περιοχή.

Ο Υπουργός ΕΣΔΑ κ. Κουρουμπλής τόνισε την επιτακτική ανάγκη της άμεσης χωροθέτησης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων. Από κοινού, επίσης, με τον συναρμόδιο υπουργό κ. Τσιρώνη και τον υφυπουργό κ. Μπαλάφα, αλλά και την ουσιαστική στήριξη του υφυπουργού κ. Χαρίτση, εκτός από την ταχύτατη εγκατάσταση Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων σε συγκεκριμένο χώρο της Αν. Αττικής, εγγυήθηκε και τον άρτιο καθώς και υπερσύγχρονο τεχνολογικά εξοπλισμό τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων.

Κάτι που όπως τονίστηκε θα φέρει μία επιπλέον ουσιαστική ωφέλεια, η οποία θα είναι η εξοικονόμηση νερού για άρδευση, μέσω της επαναχρησιμοποίησής του.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο στην Περιφέρεια Αττικής παρουσία της Περιφερειάρχου κ. Ρένας Δούρου.