Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακας θα αποχετεύονται στο ΚΕΛ Ψυττάλειας & Κάντζα-Άγιος Νικόλαος στο ΚΕΛ Κορωπίου!

….Χωρίζουν οι αποχετευτικοί αγωγοί Κάντζας και Αγίου Νικολάου από τους αντίστοιχους της Παλλήνης, της Ανθούσας και του Γέρακα οι οποίοι, οριστικά και αμετάκλητα θα καταλήγουν στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας.

Με νεότερη επιλογή της ΕΥΔΑΠ η οποία δρομολογήθηκε τους τελευταίους μήνες του 2015, ο οικιστικός ιστός Κάντζας και Αγίου Νικολάου από κοινού με την περιοχή Φούρεσι Γλυκών Νερών (Δήμου Παιανίας) θα αποχετεύονται στο ΚΕΛ Κορωπίου οι εργασίες κατασκευής του οποίου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η απόφαση της ΕΥΔΑΠ για την «κατάληξη» της Κάντζας-Αγίου Νικολάου στο ΚΕΛ Κορωπίου, επιβεβαιώθηκε από το Δήμαρχο Δήμου Παλλήνης κ. Α. Ζούτσο στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την επισήμανση,

«η αλλαγή αυτή οδηγεί στην τροποποίηση της μελέτης του κεντρικού αγωγού του Δήμου Παλλήνης με αποδέκτη το ΚΕΛ Ψυττάλειας, διαδικασία που έχει ήδη δρομολογηθεί από την ΕΥΔΑΠ

Αναφερόμενος ο κ. Δήμαρχος στις «παρενέργειες» που προκαλεί η αποσύνδεση Κάντζας-Αγίου Νικολάου από τον αρχικό σχεδιασμό, δήλωσε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να επικαιροποιήσουμε τις υπάρχουσες μελέτες του Δήμου και αν χρειαστεί, θα μειωθούν οι διατομές των αγωγών του εσωτερικού δικτύου αφού θα μειωθεί ο όγκος του τελικού φορτίου με κατεύθυνση το ΚΕΛ Ψυττάλειας.»

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση που ήταν εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ που όμως, έληξε, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι τα χρήματα δεν χάθηκαν, θα απορροφηθούν από το νέο ΕΣΠΑ μόλις «ανοίξει», άλλωστε, κατέληξε, «η αποχέτευση παραμένει και στο νέο ΕΣΠΑ στα επιλέξιμα έργα.»

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στο ζήτημα της αποχέτευσης ο κ. Δήμαρχος, δήλωσε ότι «η ολοκλήρωση της επικαιροποιημένης μελέτης εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ, είναι θέμα σύντομου χρόνου, παραδώσαμε όλα τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν από τον Οργανισμό σε σχέση με την Κάντζα-Άγιο Νικόλαο και ελπίζουμε ότι σύντομα θα κλείσει και αυτό το ζήτημα, το μοναδικό άλλωστε που έχει απομείνει ως εκκρεμότητα για να ολοκληρωθεί ο συνολικός σχεδιασμός»

Λίγα λόγια για το ΚΕΛ Κορωπίου

Δεδομένου ότι το ενδιαφέρον των κατοίκων της Κάντζας-Αγίου Νικολάου στρέφεται πλέον προς το ΚΕΛ Κορωπίου, ακολουθεί σύντομη ενημέρωση.

  1. Το έργο υπό τον τίτλο, «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου – Παιανίας» εγκαινιάστηκε στις 23 Νοεμβρίου 2013 από τον τότε Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό.
  2. Το αντλιοστάσιο εισόδου του ΚΕΛ βρίσκεται στην νοτιοανατολική γωνία του Αεροδρομίου.
  3. Το σημείο στο οποίο κατασκευάζεται ο κεντρικός συλλεκτήρας των αγωγών μεταφοράς λυμάτων από το Κορωπί και την Παιανία-Γλυκά Νερά (και τώρα, Κάντζα και Φούρεσι) βρίσκεται στη θέση Πάτημα στο Κορωπί, μετά τη γέφυρα του Σταθμού Προαστιακού-ΜΕΤΡΟ Κορωπίου.
  4. Ο αγωγός κατάληξης μέσω του οποίου θα μεταφέρεται ο όγκος των επεξεργασμένων λυμάτων, θα είναι υποθαλάσσιος και θα καταλήγει σε βάθος 50 μέτρων στη περιοχή Χαμολιά του Ευβοϊκού Κόλπου