Αναφορά του Νάσου Αθανασίου για τους πυρόπληκτους που απειλούνται με έξωση από τις εγκαταστάσεις του Αγ. Ανδρέα

Φωτογραφία από την πυρκαγιά στο ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα

Αναφορά προς το υπουργείο Άμυνας έχει καταθέσει στη Βουλή ο Νάσος Αθανασίου, βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από τις 30 Νοεμβρίου του 2020, ζητώντας «να σταματήσει η αναλγησία, με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση οικογένειες πυρόπληκτων στο Μάτι.»

Με νέες καταγγελίες, οικογένειες που στεγάστηκαν μετά την πυρκαγιά στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα καταγγέλλουν ότι εντείνονται οι απειλές έξωσής τους και μάλιστα με τελεσίγραφο εν μέσω πανδημίας.

Νάσος Αθανασίου

Επισημαίνει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανατ. Αττικής, Νάσος Αθανασίου για την αδιαφορία των αρμόδιων της κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας:

«Η προεκλογική εκμετάλλευση της τραγωδίας από την Νέα Δημοκρατία και οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού για τάχιστη επίλυση των προβλημάτων τους -«μέσα σε ένα χρόνο»- όχι μόνο δεν έχει αντίκρισμα, αλλά η κυβερνητική συμπεριφορά έναντι των πυρόπληκτων λαμβάνει πλέον χαρακτήρα απάνθρωπης φάρσας.

Οι οικογένειες που φιλοξενούνται στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του Υπ. Άμυνας ζητούν να εκδοθούν από τα αρμόδια υπουργεία οι διοικητικές πράξεις και να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες που εκκρεμούν, προκειμένου να καταφέρουν να ξανακτίσουν σύντομα τα σπίτια τους. Η έξωσή τους είναι αδιανόητη σε μια τέτοια περίοδο, και μάλιστα παραμονές Πάσχα.

Η κυβέρνηση ας σταματήσει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και ας σκύψει πάνω από τα προβλήματα των πυρόπληκτων, δίνοντας άμεσα λύσεις.»