Ακτιβιστές αναστάτωσαν το κέντρο της Παλλήνης διαμαρτυρόμενοι για την έκθεση γούνας

Αναστάτωση στο κέντρο της Παλλήνης, στο σημείο που ο Λόφος Λεβίδη τέμνεται της λεωφόρου Μαραθώνος.

Δυνάμεις δύο διμοιριών των ΜΑΤ υποστηριζόμενες από μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ απέτρεψαν περίπου 50-60 ακτιβιστές να διαδηλώσουν επί της λεωφ. Μαραθώνος κατά της “2ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας” που γίνεται στο Εκθεσιακό Kέντρο EXPO ATHENS στην Ανθούσα.

Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν συγκεντρωθεί το πρωί, ώρα 11 στην πλατεία Συντάγματος και επιβιβαζόμενοι σε λεωφορείο της αστικής συγκοινωνίας έφτασαν στην Ανθούσα, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην λειτουργία της έκθεσης γούνας. Λίγη ώρα πριν την άφιξή τους, η είσοδος του Εκθεσιακού Κέντρου είχε καταληφθεί από τις διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες πρόλαβαν και αναπτύχθηκαν στο χώρο, αποκλείοντας την πρόσβαση των διαδηλωτών προς την είσοδο της Έκθεσης Γούνας.

Σημειώνεται, ότι πέρυσι οι ομάδες ακτιβιστών είχαν προσέλθει στο Εκθεσιακό Κέντρο καταλαμβάνοντας εξ απήνης τους διοργανωτές της έκθεσης, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια, αρχικά με τους εμπόρους γούνας και στην συνέχεια με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες στο μεταξύ είχαν …. φροντίσει να έρθουν στην EXPO ATHENS.

Σήμερα, αργά το μεσημέρι, οι ακτιβιστές επέλεξαν να διαδηλώσουν επί της λεωφόρου Μαραθώνος –στο ρεύμα προς Ραφήνα- χωρίς να το επιτύχουν γιατί συνάντησαν την απόλυτη άρνηση των διμοιριών των ΜΑΤ.

Σε περιορισμένης κλίμακας επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ακτιβιστών και αστυνομικών, υπήρξε “κυνηγητό” μεταξύ των δύο πλευρών στους παράδρομους του Λόφου Λεβίδη με τους διαδηλώνοντες να καλούν διακαώς τους διώκτες τους, να ….”βγάλουν από πάνω τους και τις δικές τους γούνες….!”

Αποτέλεσμα της αναστάτωσης που προκλήθηκε ήταν η κυκλοφοριακή συμφόρηση για διάστημα περίπου μίας ώρας επί της Λεωφ. Μαραθώνος, με τους διερχόμενους οδηγούς να μην μπορούν να ερμηνεύσουν την παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή.

Στην σημερινή διαμαρτυρία των ακτιβιστών υπήρχε πανό με έγραφε “οι γούνες στάζουν αίμα” και στις ανακοινώσεις που διένειμαν ανέφεραν χαρακτηριστικά:

  • “Η βιομηχανία της μόδας δολοφονεί μη ανθρώπινα ζώα με τα χέρια των γουναράδων και με εργαλεία το σύστημα εξουσίας και τους νόμους του. Απέναντι στην ανελέητη επίθεση ήρθε η ώρα να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας! Άδεια κλουβιά και φυλακές! Ολική απελευθέρωση!».