Αφαιρείται από τον ΟΑΕΕ Αγίας Παρασκευής το “μονοπώλιο” εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων επαγγελματιών Ανατ. Αττικής

Μια άκρως προβληματική υπόθεση πολλών ετών σε σχέση με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στην Ανατολική Αττική, πιθανώς να βρίσκει τη λύση της και επιτέλους να καταργηθεί το διαχρονικό, παρακμιακό φαινόμενο της ατελείωτης καθημερινής “ανθρωπο-ουράς” ασφαλισμένων, από τις 6 το πρωί ως και αργά το μεσημέρι.   

Ειδικότερα:

Με απόφαση του Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ αντιμετωπίζεται οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, ελευθέρων επαγγελματιών της Βόρειο-Ανατολικής Αττικής.

Με την εν λόγω απόφαση αποκεντρώνεται η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και αντί της Αγίας Παρασκευής, σύντομα, οι ασφαλισμένοι του τ. ΟΑΕΕ της Ραφήνας και της Άνδρου θα εξυπηρετούνται στο υποκατάστημα μισθωτών στη Ραφήνα, του Κορωπίου στο Κορωπί, του Χαλανδρίου στο Χαλάνδρι, των Σπάτων στα Σπάτα και του Λαυρίου στο Λαύριο.

Για παράδειγμα, οι ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες του Λαυρίου που σήμερα για να εξυπηρετηθούν πρέπει να διανύσουν περίπου 100 χλμ. προκειμένου να μεταβούν στην Αγία Παρασκευή και να επιστρέψουν, με τη νέα απόφαση θα εξυπηρετούνται άμεσα στην περιοχή τους, γλιτώνοντας πολύωρες μετακινήσεις.

Για το σκοπό της αποκέντρωσης το αρχείο με τους φακέλους και τα στοιχεία των δύο περιφερειακών τμημάτων που στεγάζονται στην Αγία Παρασκευή θα διαχωριστεί και θα μεταφερθεί στις μονάδες που θα αναλάβουν την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, όπως άλλωστε έχει γίνει και σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις αποκέντρωσης που έχουν προηγηθεί από την αρχή του έτους.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, ώστε από το Σεπτέμβριο οι ασφαλισμένοι να έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται άμεσα χωρίς περιττές μετακινήσεις.