Από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης στο Πανεπιστήμιο!

koiniko_frontistirio

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης χαίρονται από χθες -ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ & ΤΕΙ- την επιτυχία πέντε μαθητών να ενταχθούν σε ανώτερες σχολές.

Οι μαθητές συμμετείχαν τα δύο τελευταία χρόνια στο πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας που προσφέρεται δωρεάν από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης, κάλυψαν με τις επιδόσεις τους τα ζητούμενα όρια των βάσεων εισαγωγής και από σήμερα θεωρούνται μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ειδικότερα: δύο εισάγονται στο Μαθηματικό Αθήνας και Σάμου, ένας στην ΑΣΟΕ και δύο στα Τ.Ε.Ι. –ο ένας σε Τ.Ε.Ι Ηχοληψίας και ο άλλος σε Τ.Ε.Ι Αεροσκαφών-

Και οι πέντε, προέρχονται από οικογένειες που επλήγησαν σε υπέρμετρο βαθμό από την οικονομική κρίση και αξιοποιώντας την ευκαιρία της δωρεάν υποστηρικτικής διδασκαλίας εκ μέρους του Δήμου Παλλήνης πέτυχαν με κόπο και προσωπικές θυσίες να ανοίξουν ένα μικρό “παράθυρο” στο μέλλον τους.

Η είδηση της επιτυχίας των πέντε χαιρετίστηκε ιδιαίτερα από την ομάδα των εθελοντών καθηγητών που θυσίασαν τον προσωπικό τους χρόνο για να υποστηρίξουν τις –εκ του αποτελέσματος- αποδεδειγμένες δυνατότητες των μαθητών, ενώ ανάλογη αντιμετώπιση υπήρξε και από πλευράς της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Αθανάσιος Ζούτσος εξήρε την επιτυχία των μαθητών δηλώνοντας στον “Ν”:

“το παράδειγμά τους, επιβεβαιώνει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι τα τα όνειρα και οι προσδοκίες πραγματοποιούνται μόνο μέσα από την μελέτη, την υπομονή, την επιμονή και την διαρκή προσπάθεια. Μπράβο στους εθελοντές καθηγητές που με συνέπεια και αφοσίωση προσέφεραν την ανιδιοτελή υποστήριξή τους σε όλα τα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Πιστεύω ότι το 2015 οι επιτυχίες θα είναι περισσότερες γιατί η δουλειά που γίνεται στην συγκεκριμένη δομή του Δήμου είναι εξαιρετική και υψηλού επιπέδου….”

Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι να τιμηθούν από κοινού οι πέντε μαθητές και οι εθελοντές καθηγητές τους σε ειδική εκδήλωση.