3.000.000 εκατ. € λιγότερα το αποτέλεσμα επαναδιαπραγμάτευσης του Δημάρχου Σαρωνικού στο έργο ηλεκτροφωτισμού

Πέτρος Φιλίππου, Δήμαρχος Σαρωνικού

Τρία εκατομμύρια € λιγότερα από την αρχική σύμβαση του Δήμου Σαρωνικού με την ανάδοχο του έργου του ηλεκτροφωτισμού με LED στο Δήμο, είναι το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής του Πέτρου Φιλίππου.

Η θετική εξέλιξη, αναγγέλθηκε με προσωπική ανακοίνωση του Δημάρχου Σαρωνικού στην οποία, μεταξύ, άλλων, τονίζεται: «Σήμερα η δέσμευση μας αυτή, μετά από πολύμηνο έλεγχο και δύσκολες διαπραγματεύσεις με την ανάδοχο, έγινε πράξη.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

«Απολύτως συνεπής με τη μείζονα προεκλογική δέσμευση, η νέα δημοτική αρχή μετά από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με την ανάδοχο εταιρεία, πέτυχε 3 εκατομμύρια ευρώ έκπτωση για το έργο ηλεκτροφωτισμού με LED του Δήμου Σαρωνικού.

Ο Πέτρος Φιλίππου επειδή ακριβώς η σύμβαση της δημοτικής αρχής Σωφρόνη, που συνόδευε το έργο ήταν λεόντεια, με αποτέλεσμα να είναι ζημιογόνα και να χρεώνει το δήμο και τους δημότες με δυσανάλογα υπέρογκο ποσό, δεσμευόταν προεκλογικά:

«Η νέα δημοτική αρχή θα επαναδιαπραγματευτεί την τιμή με τον ανάδοχο, με στόχο να προσεγγίσει η τιμή τις πραγματικές τιμές της αγοράς. Κριτήρια μας πάντα η διασφάλιση του δημοσίου χρήματος, η εξοικονόμηση πόρων και η στήριξη του έργου, με τρόπο που να υπηρετεί τα δύο παραπάνω κριτήρια».

Ήταν ακριβώς εκείνη η περίοδος που ο κ. Σωφρόνης, με αλαζονεία λοιδορούσε τη δέσμευση αυτή, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα.

Σήμερα, η δέσμευση αυτή, μετά από πολύμηνο έλεγχο και δύσκολες διαπραγματεύσεις με τον ανάδοχο, έγινε πράξη. Έγινε πράξη προς όφελος του Δήμου και των δημοτών και είναι εξόχως περίεργο που ακόμη και τώρα μετά από αυτήν την απολύτως επιτυχή για το δημόσιο συμφέρον έκβαση, ο κ. Σωφρόνης δε βρήκε τη δύναμη να κάνει την αυτοκριτική του και τη γενναιότητα να συγχαρεί τη δημοτική αρχή για την εξέλιξη αυτή.”

Ο Δήμαρχος, Πέτρος Φιλίππου μετά την ανακοίνωση της επιτυχούς επαναδιαπραγμάτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Aυτή ακριβώς είναι η δική μας οπτική για την ανάπτυξη και τα έργα στο Δήμο μας.

Έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και ταυτόχρονα σέβονται το δημόσιο χρήμα. Ανάπτυξη με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες.

Αυτή ήταν πάντα η οπτική μας. Πολύ δε περισσότερο σήμερα που η κοινωνία μας βγαίνει τραυματισμένη μετά από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση, η διασφάλιση του δημοσίου χρήματος πρέπει να είναι η πρώτη και απαρέγκλιτη υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».