Χρυσό βραβείο στη “Μαλαγουζιά” της Ρωξάνης Μάτσα στον 18o Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης

Χρυσή διάκριση στην “Μαλαγουζιά” της Ρωξάνης Μάτσα στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης!Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναγγέλθηκαν προχθές και σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη βράβευση δεν συνιστά έκπληξη, έρχεται σε συνέχεια πολλών άλλων διακρίσεων τα τελευταία χρόνια με κορυφαία αυτή του 2001 όταν η διακεκριμένη οινοαμπελουργός Ρωξάνη Μάτσα βραβεύτηκε ως Οινική Προσωπικότητα της χρονιάς. 

roxani_matsa_01-3918572

Η ποικιλία Μαλαγουζιά κατάγεται από την περιοχή τη Ναυπακτίας και μεταφέρθηκε στον αμπελώνα της Ρωξάνης Μάτσα στην Κάντζα Παλλήνης στα πλαίσια της αναμπέλωσης στα τέλη της δεκαετίας του ʼ80. Είναι από τις ποικιλίες που επέδειξε άριστο εγκλιματισμό στο οικοσύστημα του κτήματος και έπιασε από τις πρώτες ακόμη χρονιές υψηλά στάνταρτ.

roxani_matsa_01-2-6691738

Η Μαλαγουζιά της Ρωξάνης Μάτσα εντάσσεται στις κορυφαίες της χώρας και εύλογα στην εμφιαλωμένη μορφή της, διακρίνεται για τον υψηλό βαθμό ζήτησης της. Στην αγορά προωθείται από την εταιρία Μπουτάρηςσυμβαίνει με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη να έχουν φιλική σχέση από τα παιδικά τους χρόνια- στο πλαίσιο μιας στενής και ιδιαίτερα δημιουργικής πολύχρονης συνεργασίας. “Ο Μπουτάρης παίρνει όλη την παραγωγήείχε δηλώσει σε συνέντευξη της πριν 4 χρόνια στον έντυπο “Νεολόγο”- προσφέρει τεχνογνωσία και πουλάει όλη την παραγωγή με το όνομά μας. Χωρίς αυτή την συνεργασία –αναφέρει η Ρωξάνη Μάτσα- δεν θα μπορούσα να προχωρήσω…”.

Τα χαρακτηριστικά της Μαλαγουζιάς:

Λευκοκίτρινο χρώμα, με αρωματικό χαρακτήρα που εντυπωσιάζει με την ένταση και την πολυπλοκότητα του. Κυριαρχούν αρώματα λουλουδιών και φρούτων όπως πεπόνι, ροδάκινο, πορτοκάλι, ανανάς και γκρέιπφρουτ. Εξαιρετική ισορροπία στη γεύση με μεγάλης διάρκειας επίγευση.

….και τα χαρακτηριστικά του Κτήματος στην Κάντζα

ktima_matsa_02-1262054
Το κτήμα Μάτσα είναι ένας ιστορικός αμπελώνας 122 στρεμμάτων, που καλλιεργείται από τα τέλη του 19ου αιώνα και τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας. Τα εδάφη του είναι μέσης μηχανικής σύστασης, αργιλλοπηλώδη, πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο και μαγγάνιο.

Το κτήμα αποτελείται από ένα ξεχωριστό οινοποιείο με ένα μοναδικό αναπαλαιωμένο οίκημα που είναι και το σπίτι της Ρωξάνης Μάτσα.(δισέγγονη του πατριάρχη της Οινοποιίας Ανδρέα Καμπά.)

Η ζωή της μέσα στο Κτήμα, εξελίσσεται με τη χαρά της καθημερινής φροντίδας του αμπελώνα, των κρασιών και την ενεργή συμμετοχή σε όλη τη διαδικασία παραγωγής και οινοποίησης.

Δίχως αμφιβολία αποτελεί την “πρέσβειρα” της Παλλήνης στον κόσμο της οινοποιίας, εντός και εκτός Ελλάδος, χαρακτηρισμό που λόγω χαρακτήρα αρνείται η ίδια, επιμένοντας, απλώς, να προτάσσει την αγάπη της σε ό,τι έχει αφιερώσει τη ζωή της. Στη γη του αμπελώνα της και στο κρασί που της προσφέρει!
roxani_matsa_00-8968386