Υπόμνημα με τα προβλήματα της περιοχής Αγ. Μαρίνας Κορωπίου στον Αντιπεριφερειάρχη

Προβλήματα της περιοχής Αγίας Μαρίνας Κορωπίου τέθηκαν υπόψη του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρου Φιλίππου από εκπροσώπους του Προοδευτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας Κορωπίου. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, οι συνέπειές τους δυσκολεύουν τις συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών που ζούν στον οικισμό και η επίλυση τους έχει χαρακτήρα επείγοντος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρέλαβε το υπόμνημα που του έδωσαν οι εκπρόσωποι του συλλογικού φορέα, συζήτησε μαζί τους, τους διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με το Δήμο Κρωπίας θα εξεταστούν διεξοδικά σε νέα σύσκεψη όλα τα θέματα και θα αναζητηθούν οι τρόποι για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Τα κυριότερα θέματα που περιέχονται στο υπόμνημα του συλλογικού φορέα, είναι:

1. Η επικινδυνότητα της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (σήραγγες στο 33χλμ, επικινδυνότητα οδοστρώματος, φωτεινή σηματοδότηση, σήμανση κλπ).
2. Τα προβλήματα της Λεωφόρου Αγίας Μαρίνας – Κορωπίου (καθαρισμός ερεισμάτων, εξομάλυνση επιφάνειας ερεισμάτων, κατασκευή βατών πεζοδρομίων, τοποθέτηση σήμανσης, χαρακτηρισμός λεωφόρου ως εμπορικού δρόμου με ταυτόχρονη τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ή δημιουργία κυκλοφοριακών κόμβων μικρής διαμέτρου).
3. Η κύρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης.
4. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η αξιοποίηση των παραλιών.
5. Η αποχέτευση της περιοχής.

Τον Προοδευτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίας Μαρίνας Κορωπίου εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Κουντούρης, ο Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Γκίνης και το μέλος, Κανέλα Πλατή.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε.Α.Α, κ. Γιάννης Ασπρουλάκης.