Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου “28ης Οκτωβρίου 1940” στο Δήμο Παλλήνης

Ανακοινώθηκε από το Δήμο Παλλήνης το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου “28ης Οκτωβρίου 1940” στις Δημοτικές Ενότητες Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης. Ο εορτασμός αρχίζει την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου με σημαιοστολισμό και ολοκληρώνεται το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 με επιμνημόσυνες δεήσεις στους χώρους των Μνημείων Ηρώων των τριών Δημοτικών Ενοτήτων, με καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις των μαθητών.

Το πρόγραμμα του εορτασμού:

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής της 26ης Οκτωβρίου 2017 μέχρι το βράδυ (Δύση) του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου, Ιδιωτικών καταστημάτων και κοινόχρηστων χώρων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2017.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 – Μέρος Α΄

Ώρα 07:30: Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς.

Ώρα 10:00:

Προσέλευση στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Ιωάννη Προδρόμου των μαθητών των Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα,

Στον Ιερό Ναό ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ των μαθητών των Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου των μαθητών των Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας.

Ώρα 10:10 Προσέλευση των προσκεκλημένων.

Α. Στην έδρα του Δήμου, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Ιωάννη Προδρόμου στο Γέρακα, προσέλευση του Αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Μπαξεβάνη, ως αναπληρωτή Δημάρχου μετά μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας ΓΕΡΑΚΑ και λοιπών προσκεκλημένων.

Β. Στη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης, στον Ιερό Ναό Αγ. Τρύφωνα, προσέλευση του Δημάρχου κ. Αθανασίου Ζούτσου, μετά του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος και λοιπών προσκεκλημένων.

Γ. Στη Δημοτική Ενότητα Ανθούσας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, προσέλευση του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Μπάρπα, μετά μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας και λοιπών προσκεκλημένων.

Ώρα 10:30 Δοξολογία.

Ώρα 10:45:

Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο των Ηρώων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Πανηγυρικός της ημέρας – Κατάθεση στεφάνων υπέρ Πεσόντων

Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος

Ώρα 11:30 – Παρέλαση Μαθητών

επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα,

επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης

επί της Λεωφόρου Ανθούσας στη Δημοτική Ενότητα Ανθούσας.

ΜΕΡΟΣ Γ΄

Ώρα 12:30 Χορευτικά από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Παλλήνης στο χώρο του Ηρώου στην πλατεία Αγ. Τρύφωνα στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης.