Συζήτηση για την υγεία στο Κορωπί με ομιλητή τον υπουργό, κ. Α. Ξανθό.

Ανδρέας Ξανθός

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για την υγεία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου στο Κορωπί από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής και την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κορωπίου.  

Κεντρικός ομιλητής με θέμα, «Η Υγεία στην Ελλάδα του σήμερα και ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πρόληψη» ήταν ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος ανέπτυξε το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση στον τομέα της υγείας.
 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της υγείας και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για 31 νοσοκομεία της Αττικής.

Επίσης, μίλησε για τη σαφώς βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζουν τα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής και εξέφρασε την επιθυμία της Περιφέρειας και της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, να υπάρξει ανάλογη στήριξη – σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν στην Ανατολική Αττική – των Κέντρων Υγείας με μηχανολογικό – ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να εξασφαλιστεί η ομαλότερη δυνατή λειτουργία τους.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κρωπίας, βουλευτές Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι (διευθυντές και νοσηλευτικό προσωπικό) των Κέντρων Υγείας Ανατολικής Αττικής και πλήθος κόσμου.