fbpx

Ο Δήμαρχος Παλλήνης απαγορεύει στην Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ τη διεξαγωγή εκδήλωσης με ομιλητή υπουργό της κυβέρνησης!

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης με ανακοίνωση της, εγκαλεί τον Δήμαρχο Παλλήνης για αλαζονεία, αυθαιρεσία και ιδιοκτησιακή περί Δήμου αντίληψη για την απόφαση του να απαγορεύσει την διεξαγωγή πολιτικής εκδήλωσης σε μία από τις δύο αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου με ομιλητή, υπουργό της Κυβέρνησης. Η Οργάνωση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ζητώντας να ανατρέψει την αυθαίρετη απόφαση του κ. Δημάρχου και «να επιτρέψει την πρόσβαση και χρήση των δημοτικών χώρων» δικαίωμα που ρητά κατοχυρώνεται και από τον κανονισμό λειτουργίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παλλήνης, την διοίκηση του οποίου -ειρήσθω εν παρόδω- ασκεί ο κ. Δήμαρχος.

Σημ.: Νεολόγου: ευχής έργον, η απαγόρευση να μην αφορά υπουργό που με τις αποφάσεις του και μετά πάροδο 35 χρόνων, συνέβαλε στην οριστική λύση της αποχέτευσης στο Δήμο Παλλήνης!

Ακολουθεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης/καταγγελίας

«Ήρθε η ώρα να το ζήσουμε κι αυτό στον τόπο που κατοικούμε.

Απαγορεύσεις άτοπες, ακατανόητες και αδικαιολόγητες. Αναφερόμαστε στο αίτημα της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης για την παραχώρηση αίθουσας (Πολιτιστικό Γέρακα ή Οινοποιείο Πέτρου) για την πραγματοποίηση πολιτικής ενημερωτικής εκδήλωσης με Υπουργό της κυβέρνησης.

Σεβόμενοι το πρόγραμμα εκδηλώσεων ή της προετοιμασίας τους, αναζητήσαμε ημερομηνία κατάλληλη ώστε να μη δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Οι απαντήσεις που εισπράξαμε, ανήκουστες και εκτός κάθε δεοντολογίας. “Οι πολιτιστικοί χώροι δεν δίνονται για εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων”.

Ποιος το αποφάσισε αυτό και πότε;

Στην υπενθύμιση πως έχουν γίνει αρκετές ανάλογες εκδηλώσεις με έκπληξη ο Δήμαρχος δήλωσε πως «δεν θυμάται καμία». Του θυμίζουμε απλώς, πως ήταν παρών, υπάρχουν φωτογραφίες..

Επίσης, ακούσαμε, σχόλιο ότι ενδεχομένως σε προηγούμενη αίτηση παραχώρησης, να αναγράψαμε άλλο σκοπό και θεματολογία !

Διαβεβαιώνουμε τον ίδιο και τους συνεργάτες του, ότι εμείς δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιες μεθόδους.

Είναι χρήσιμο άραγε απέναντι σε αυτές τις νοοτροπίες λειτουργίας να θυμίσουμε το αυτονόητο; Ότι οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους Δημότες, και όχι στον Δήμαρχο ;

Είμαστε υποχρεωμένοι στο όνομα μιας στοιχειώδους αίσθησης δικαίου και λειτουργίας της δημοκρατίας να ζητήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την αυθαίρετη απόφαση και να επιτρέψει την πρόσβαση και χρήση των δημοτικών χώρων από τα πολιτικά κόμματα του Συνταγματικού τόξου.

Ο κανονισμός λειτουργίας (Απόφαση 94, άρθρο 3 του 2012) το προβλέπει ρητά.

Επειδή, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε την ίδια αντιμετώπιση σε αίτημά μας, γεγονός που αναδεικνύει έναν αλαζονικό και ιδιοκτησιακό χαρακτήρα της δημοτικής αρχής, ζητάμε να επανεξεταστεί το αίτημά μας και να μας διαθέσετε την αίθουσα όπως δικαιούμαστε, τονίζοντας πως αποτελεί μείζον ζήτημα της δημοκρατίας του δήμου, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ενημέρωσης, ένα αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών.»

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ