Με καθυστέρηση 5 ετών, ολοκληρώθηκε πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος αιρετών του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού

Με καθυστέρηση περίπου 5 ετών –αυτοί είναι οι ρυθμοί της ολοκλήρωσης ενός πειθαρχικού ελέγχου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση!- τέθηκαν σε αργία ενός μηνός δύο αντιδήμαρχοι και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Παπάγου -Χολαργού –επί Δημοτικής Αρχής Βασίλη Ξύδη- για υπόθεση πλαστογραφίας. 

Ειδικότερα, η ποινή επιβλήθηκε στους αντιδημάρχους Α.Μ.Τ. και Α.Α. καθώς και στους δημοτικούς συμβούλους, Κ.Φ., Β.Μ και Χ.Π. γιατί το 2013 ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Παπάγου -Χολαργού είχαν αποφασίσει την αναστολή επιβολής πειθαρχικής ποινής σε εργαζόμενο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών ο οποίος κατηγορείτο για πλαστογραφία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Μάιο του 2013 σημειώθηκε εμπρησμός της υπηρεσίας Αλλοδαπών, η οποία στεγάζεται στο πρώην δημαρχείο Παπάγου, στην οδό Αναπαύσεως 90. Η εμπρηστική επίθεση είχε σημειωθεί στις 3.57 τα ξημερώματα της 31ης Μαίου 2013 και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το αρχείο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών του δήμου. 

Παράλληλα μία εβδομάδα πριν, είχε σημειωθεί διάρρηξη στο δημαρχείο Παπάγου- Χολαργού στην οδό Περικλέους, με τους δράστες να αφαιρούν σκληρό δίσκο υπολογιστή που περιείχε αποθηκευμένα αρχεία που αφορούσαν άδειες παραμονής αλλοδαπών.

Μάλιστα οι τότε, δήμαρχος Βασίλειος Ξύδης και αντιδήμαρχος Χρήστος Δασκαλόπουλος είχαν συσχετίσει τις δύο υποθέσεις με κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων που πλαστογραφούσαν άδειες παραμονή: αλλοδαπών, ορισμένες από τις οποίες βρέθηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για το ζήτημα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες δημοτικών συμβούλων, καθώς, παρά το γεγονός ότι η όλη υπόθεση ήταν ήδη γνωστή, ο δήμαρχος της πόλης Ηλίας Αποστολόπουλος προτίμησε να μην ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας.