Ευρεία σύσκεψη στο Λαύριο υπό τον Αλέξη Τσίπρα αύριο, Τρίτη, 7 Αυγ. 2018 στις 11:30 π.μ.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, Τρίτη, στις 11:30, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Θέμα της σύσκεψης οι πρόσφατες πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. και η αντιμετώπιση των παρενεργειών τους.

mati_tsipras_30_ioyl_2018_5_780x385-5806603

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Ακόμη, το «παρών» θα δώσουν οι επικεφαλής των δασικών αρχών της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της κτηματικής εταιρείας του Δημοσίου, οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς και εκπρόσωποι της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Ειδικότερα, τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τη σύσκεψη έχουν να κάνουν με τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για την προστασία των δασών και του αιγιαλού καθώς και την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η θυροκόλληση 61 κατεδαφίσεων αυθαιρέτων.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση – δέσμευση, αναφερόμενος εκ νέου στις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική και με αφορμή τη συνάντηση που είχε με συντονιστικές επιτροπές κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές του Ματιού και του Νέου Βουτζά την χαρακτήρισε εποικοδομητική, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων. «Κανένας και τίποτα δε θα ξεχαστεί», η υπόσχεση του.