Διανομή τροφίμων στο Δήμο Λαυρεωτικής

Ολοκληρώθηκε στο Δήμο Λαυρεωτικής η πρώτη για το 2018 διανομή τροφίμων και άλλων ειδών σε αδύναμους οικονομικά πολίτες, μέσω του Προγράμματος «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ (Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους), που υλοποιείται από την «Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής». Έγιναν δύο διανομές, η μία στο Δημοτικό Πάρκινγκ Κερατέας και η άλλη στον εξωτερικό χώρο απέναντι από το Δημαρχείο Λαυρίου με νωπά και συσκευασμένα τρόφιμα (βρεφικές τροφές, τυροκομικά, νωπά κοτόπουλα και κρέατα, είδη παντοπωλείου και οπωρολαχανικά), βρεφικά προϊόντα και είδη οικιακής χρήσης.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ ήταν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Στο Δήμο Λαυρεωτικής ο αριθμός των ωφελούμενων μελών είναι 1.062 άτομα, που προέρχονται από 462 οικογένειες.

Σημειώνεται ότι για το 2018 έχουν προγραμματιστεί πέντε διανομές σε κάθε έναν από τους Δήμους – μέλη της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε με καλό συντονισμό, ταχύτητα και οργάνωση, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι εξυπηρετούμενοι πολίτες.

Το Πρόγραμμα «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής» έχει ως στόχο τη συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους (ΤΕΒΑ) και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υλοποιείται σε τοπικό επίπεδο από την Κοινωνική Σύμπραξη Αττικής, στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι οι Δήμοι Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος, Ωρωπού.