Απευθείας ανάθεση, προϋπολογισμού 79.955 € για την απομάκρυνση κλαδιών & μπαζών από το “Σπίτι του Βόλεϊ” Παιανίας

Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παιανίας να δρομολογήσει με διαδικασία απευθείας ανάθεση, αντί του ποσού των 79.955 € την απομάκρυνση κλαδιών, μπαζών και ογκωδών αντικειμένων που είχαν συσσωρευθεί το 2015 με δική της ευθύνη, στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων «Σπίτι του Βόλεϊ” στην Παιανία, εξακολουθεί να απασχολεί την κοινή γνώμη του Δήμου Παιανίας, πολύ περισσότερο, σχεδόν, το σύνολο της αντιπολίτευσης. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επίμαχη απόφαση ελήφθη “με συνοπτικές διαδικασίες” και με χαρακτήρα “κατεπείγοντος” δίχως τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, η οποία, την καταψήφισε με εξαίρεση τον κ. Αλέξ. Καποδίστρια που έθεσε ως προϋπόθεση της θετικής του ψήφου, τη δημοσιοποίηση μέσω διαδικτύου της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, προκειμένου να υπάρξουν και άλλες -προφανώς, μικρότερες- προσφορές.

Υπενθυμίζεται, ότι για την ουσία του θέματος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Ισίδωρος Μάδης, κατέθεσε στις 23 Ιουνίου 2015 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για ρύπανση του περιβάλλοντος χώρου και για κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο και κατασβέστηκε με επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.