Συνάντηση εργασίας της υποψ. Δημάρχου Δήμου Παλλήνης, Ραχήλ Μακρή με τον Σύλλογο Ρομά Γέρακα

Με τα μέλη του Συλλόγου “Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά” Γέρακα συναντήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης, κ. Ραχήλ Μακρή στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών της με τους συλλογικούς φορείς της περιοχής.

Η κ. Ραχήλ Μακρή είχε πολύωρη συνομιλία με τα μέλη του Συλλόγου για ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν την κοινότητα των Ρομά Γέρακα, ειδικότερα:

για τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας,
και για το αίτημα του Συλλόγου για λειτουργία κέντρου κοινότητας Ρομά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έθεσε υπόψη της κ. Ραχήλ Μακρή την ανάγκη αξιοποίησης εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέσω των οποίων θα υποστηριχθεί η υλοποίηση πρωτοβουλιών και ενεργειών για την ουσιαστική ένταξη των Ρομά στην κοινωνία.

Αναφερόμενη η κ. Ραχήλ Μακρή μετά το πέρας της συνάντησης της με τους εκπροσώπους των Ρομά Γέρακα στα συμπεράσματα που αποκόμισε, δήλωσε τα εξής:

Πεποίθηση μου είναι, ότι με κυρίαρχη κατεύθυνση την παιδεία και μέλημα τη νέα γενιά, θα υπάρξει πραγματική ένταξη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και εξάλειψης των προβλημάτων και δυσλειτουργιών που υπάρχουν και ταλανίζουν τους δημότες από μη επιτρεπτές συμπεριφορές, είτε προς την μια κατεύθυνση, είτε προς την άλλη.”

Την υποψήφια Δήμαρχο κ. Ρ. Μακρή συνόδευαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον συνδυασμό της, κ.κ., Κώστας Μήλας και Δημήτρης Καρκούλιας, αμφότεροι διατελέσαντες αντιδήμαρχοι, ο πρώτος στην τελευταία πριν την ενοποίηση του Δήμου περίοδο, (Δήμος Γέρακα, 2007-2010) και ο δεύτερος στο διάστημα 2014-2017 στον ενιαίο Δήμο Παλλήνης.