Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά ερήμην των μαθητών, η κοινωνία της Παλλήνης γιόρτασε τον Πολιούχο της

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Προικοννήσου (Οικουμενικού Πατριαρχείου) κ. Ιωσήφ, (απόντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικολάου) εορτάστηκε με θρησκευτική ευλάβεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα, ο Πολιούχος Παλλήνης, Άγιος Τρύφωνας στον φερώνυμο Ναό της πόλης. 

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος πιστών, οι Βουλευτές της Ν.Δ., Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης κ. Αθ. Ζούτσος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Παν. Μερτύρης, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και εκπρόσωποι των λοιπών τοπικών αρχών.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Πολιούχου από τα κεντρικά σημεία της πόλης, υπό τους ήχους της παιανίζουσας Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Παλλήνης

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε το απόγευμα με τον εσπερινό και την ιερά παράκληση.

Εφέτος και για πρώτη φορά στα πολλά τελευταία χρόνια, η εκπροσώπηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στον εορτασμό του Πολιούχου της Πόλης, ιδιαίτερα των μαθητών και των δύο βαθμίδων ήταν απογοητευτική.

Η αστοχία των δύο διευθυντών εκπαίδευσης να εγείρουν αιφνιδιαστικά και κατά έμμεσο τρόπο ζήτημα νομιμότητας της αργίας, την παραμονή του εορτασμού, στέρησαν τη δυνατότητα εκκλησιασμού των μαθητών (τουλάχιστον, όσων το επιθυμούσαν) προκαλώντας σύγχυση και εκνευρισμό σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Πρωτοβουλίες αυτού του χαρακτήρα τραυματίζουν την συνεκτικότητα μεταξύ των εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας στην περιοχή μας και της τοπικής κοινωνίας και αυτό, δυστυχώς, καταδείχθηκε στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης όταν επί περίπου μία ώρα, παρατάξεις και δημότες συμφωνούσαν ότι δεν άξιζε η ημέρα του εορτασμού να επιβαρυνθεί με μια τέτοια εξέλιξη.

Για τη σημειολογία της πρωτοβουλίας των δύο διευθυντών εκπαίδευσης, από το σύνολο των δημόσιων και ιδιωτικών Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης, μόνο τρία Σχολεία συμμετείχαν στην εορτή του Πολιούχου. Το 1ο Γυμνάσιο, το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.