Ληστεία εν “μέση οδώ” στην Παλλήνη! Μία ακόμη στα Σπάτα. Μπήκαν και βγήκαν με 400 €!

Δύο σοβαρά περιστατικά ληστειών σε διάρκεια τριών ωρών σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας σε Παλλήνη και Σπάτα. Συγκεκριμένα: 

Τέσσερα άτομα προσέγγισαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι 72 και 75 ετών επί της Λεωφόρου Ανθούσας, απέσπασαν από τον άνδρα 150 € και τράπηκαν σε φυγή.

Το δεύτερο κρούσμα ληστείας σημειώθηκε στα Σπάτα επί της οδού Δημητρίου. Δύο άτομα με κουκούλες εισέβαλλαν σε κατάστημα pet shop και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν την 51χρονη ιδιοκτήτρια, πήραν 400 € και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Τα δύο νέα ανησυχητικά περιστατικά εκτός του γεγονότος ότι αναδεικνύουν την αύξηση των ληστειών του «δρόμου», επιβεβαιώνουν και την εκτίμηση ότι η εγκληματικότητα αυτής της μορφής δεν αντιμετωπίζεται με τη μείωση των περιπολιών αστυνομικών υπηρεσιών αιχμής, όπως ΔΙ.ΑΣ. και Άμεση Δράση εξαιτίας της έλλειψης οχημάτων, ούτε με τη συνέχιση της τοποθέτησης αστυνομικών στην προστασία-φύλαξη “στόχων”.

Αν, επιτέλους, οι ιθύνοντες το αντιληφθούν, ίσως η καταστολή του εγκλήματος να έχει αποτελεσματικότερους δείκτες και οι πολίτες να νοιώσουν περισσότερο ασφαλείς.