Η Σαρακοστή της σιωπής και της μελαγχολίας στο Δήμο Παλλήνης!

Η Σαρακοστή της σιωπής και της μελαγχολίας στο Δήμο Παλλήνης! Ο χαρακτηρισμός της ημέρας προκύπτει από την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να απέχει συμβολικά ή και ουσιαστικά από τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου επιλέγοντας “τα χρήματα που διέθετε κάθε χρόνο για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, να τα διαθέσει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στους εκατοντάδες δικαιούχους του, ενισχύοντας το κοινωνικό έργο της προσφοράς και της αλληλεγγύης.” 

Στη σχετική ανακοίνωσή του Δήμου Παλλήνης προτρέπονται οι πολίτες του Δήμου “να κατανοήσουν τις απαιτήσεις των καιρών και να ανταπεξέλθουμε με αλληλεγγύη στις ανάγκες όσων δοκιμάζονται.”

Σημειώνεται ότι ποτέ στο παρελθόν της λειτουργίας του Δήμου είτε ως ενιαίου, είτε με την προηγούμενη διοικητική μορφή του, δεν ελήφθη ανάλογη απόφαση και όπως αποδεικνύεται από μία σύντομη έρευνα, κανείς άλλος Δήμος στο λεκανοπέδιο δεν υιοθέτησε εφέτος αντίστοιχη απόφαση, ακόμη και σε περιοχές που οι δείκτες της ανεργίας και των χαμηλών εισοδημάτων συνιστούν σοβαρό πρόβλημα.
Η απόφαση του Δήμου Παλλήνης, κατά κοινή ομολογία, δεν έτυχε της κατανόησης και αποδοχής των πολιτών -αναρίθμητα τα σχετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε συναθροίσεις πολιτών στις δημοτικές ενότητες του Δήμου- και εύλογα, προκάλεσε τις αντιδράσεις της μείζονος αντιπολίτευσης το περιεχόμενο των οποίων δημοσιεύεται παρακάτω.

Η ανακοίνωση του Δήμου Παλλήνης

“Ο Δήμος Παλλήνης, με αφορμή τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, στρέφει και πάλι το βλέμμα του και τη σκέψη του στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Συνεκτιμώντας όλα τα κοινωνικά δεδομένα, από τη δυσχερή οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, τους ολοένα και περισσότερους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, αποφάσισε τα χρήματα που διέθετε κάθε χρόνο για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, να τα διαθέσει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στους εκατοντάδες δικαιούχους του, ενισχύοντας το κοινωνικό έργο της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Καλούμαστε ΟΛΟΙ να κατανοήσουμε τις απαιτήσεις των καιρών και για να ανταπεξέλθουμε με αλληλεγγύη στις ανάγκες όσων δοκιμάζονται.”

Η δήλωση του κ. Παν. Μερτύρη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

“Στάχτη στα μάτια των δημοτών ρίχνει για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή όσον αφορά τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το απόγευμα, μας έγινε γνωστό ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας. Αποφάσισε, όπως διαβάζουμε, τα χρήματα που διέθετε κάθε χρόνο για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, να τα διαθέσει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στους εκατοντάδες δικαιούχους του, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το κοινωνικό έργο της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Είναι απορίας άξιο πως ο κος Ζούτσος σκέφτηκε και συμμερίστηκε, την δεδομένη χρονική στιγμή, τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, ενώ τόσα χρόνια καλείται με διάφορους τρόπους να το αποδείξει αλλά δυστυχώς επιλέγει άλλες πολιτικές κινήσεις που δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Απορίας άξιο είναι επίσης η ευαισθησία που επιδεικνύει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς τόσο καιρό αγνοεί τις επαναλαμβανόμενες επισημάνσεις της παράταξής μας σχετικά με την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου. Αντ’ αυτού ο κος Ζούτσος τόσο καιρό επιλέγει να χρηματοδοτεί την Κοινωφελή Επιχείρηση με υπέρογκα ποσά, αδιαφορώντας παντελώς για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Παράλληλα προβαίνει σε κινήσεις εντυπωσιασμού χρηματοδοτώντας με περισσότερα χρήματα την προώθηση και διαφήμιση του Κοινωνικού Παντοπωλείο, από αυτά που δαπανά για το ίδιο το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Η παράταξη μας με συνεχόμενες παρεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια απαιτεί την περαιτέρω αλλά και ουσιαστική ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κάτι που ποτέ δεν έχει εισακουστεί.

Επίσης είναι μια απόφαση που πάρθηκε μονομερώς όπως και πέρυσι, χωρίς να μας ενημερώσει σχετικά με το ακριβές ποσό και την διαδικασίας διάθεσης αυτού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Σε περίπτωση που ο δήμαρχος δεν το γνωρίζει, οφείλουμε να τον ενημερώσουμε ότι η ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω της κατάργησης των ηθών και των εθίμων της χώρας. Ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας, τα γνωστά σε όλους μας Κούλουμα, μπορεί για τον ίδιο να είναι ένα ακόμη γλέντι αλλά για εμάς τους υπόλοιπους εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και συνθέτει την αρμονική ζωή των δημοτών. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, όπου επικρατεί η ανασφάλεια, η μοναξιά και η κρίση των αξιών, τέτοιες γιορτές όπως ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας προσφέροντας ένα πιάτο φαΐ, ένα τραγούδι και μια παρέα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες και σημαντικές για τον τόπο μας. Είναι η απόδειξη ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα αντισταθούμε στις όποιες δυσκολίες και θα τα καταφέρουμε.

Είναι κρίμα δήμαρχε που η δικιά σας κοινωνική ευαισθησία περιορίζεται όλα τα χρόνια που διοικείται σε μια φωτογραφία και σε μια ανακοίνωση πάντα χωρίς ουσία..

Κρίμα πραγματικά…”