Ασφαλτοστρώσεις στο Οδικό Δίκτυο του Μαρκοπούλου προϋπολογισμού 1.300.000€

Ψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η υλοποίηση του έργου συντήρησης και αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων πόλεως Μαρκοπούλου» συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

 

Η Τεχνική Περιγραφή που ετοίμασε και κατέθεσε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου στην Περιφέρεια Αττικής, περιλαμβάνει την ολική αποκατάσταση των οδών:

Π. Χασιώτη, Δ. Ρεμπούσκου, Ε. Πίντζου, Γ. Μεθενίτη, Παπασιδέρη, Χ. Νικολάου, των περιμετρικών οδών της πλατείας Πετούρη (Πούσι Ρι), Γ. Β. Σπυράκου, Γέγου, Γ. Παπαβασιλείου, τμήμα της Λ. Πόρτο Ράφτη, Α. Μιχαιρίνας, Α. Αλλαγιάννη, Νίκης και Κων/νου Αλλαγιάννη.

Επίσης, περιλαμβάνει, την τμηματική αποκατάσταση των παρακάτω οδών, στη συμβολή τους, με τις ανωτέρω οδούς:

Στουραΐτη, 28ης Οκτωβρίου, Γ. Πίνη, Π. Πέτρου, Δ. Αλλαγιάννη στην συμβολή με την οδό Μπάρτζη, Λ. Αθηνών και Μουσχουντή.

Επιπροσθέτως, στην οδό Παπαδημητρίου θα κατασκευαστεί εκ νέου, τόσο το οδόστρωμα όσο και το πεζοδρόμιο.

Είναι προφανές, ότι οι δρόμοι που επιλέγησαν, συνδέονται άμεσα με την αποκατάσταση των ζημιών από το έργο της Αποχέτευσης στις παραπάνω γειτονιές.

Αντίστοιχος Φάκελος Έργου, έχει ήδη ετοιμαστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και πρόκειται να κατατεθεί άμεσα, προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, για τις Ασφαλτοστρώσεις του Οδικού Δικτύου, στον οικισμό του Πόρτο Ράφτη!

Επίσης, οι Προγραμματικές Συμβάσεις που αφορούν στο Ταρτάν του Σταδίου Μαρκοπούλου και στην Συντήρηση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μαρκοπούλου, θα κατατεθούν, επίσης προς ψήφιση, σε προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή του νέου έτους, ξεκινάει η υλοποίηση του έργου της Αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη, έχοντας εξασφαλίσει την μεγαλύτερη Χρηματοδότηση στην ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου, ύψους 30 εκατ. Ευρώ, από ευρωπαϊκά κονδύλια!

Ήδη, δημοπρατήθηκαν από την Δημοτική Αρχή του Σωτήρη Μεθενίτη, τρία από τα πέντε Υποέργα, με πρώτο το υποέργο της κατασκευής των Αντλιοστασίων που ξεκινάει σε τρεις μήνες, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του εργολάβου.