Σάββατο με Der Klassiker!

Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Το “κλάσικο” της Μπουντεσλίγκα μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπάγερν είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το Σάββατο. Ενδιαφέροντα παιχνίδια υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα πάντως. 

Σάββατο έφτασε λοιπόν και το πρόγραμμά μας γεμίζει πάλι. Γεμίζει από αγώνες, από προγράμματα μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και τέτοια ωραία. Ντέρμπι μπορεί να μην έχουμε (όχι όπως τις προηγούμενες φορές), εκτός από ένα στην Μπουντεσλίγκα. Αλλά αυτό το ένα, μας αρκεί!

Για ρίξε μια ματιά κι ενημερώσου. Όλες οι Νόμιμες Εταιρείες Στοιχήματος είναι εδώ!

Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, αρχίζουμε με το ελληνικό πρωτάθλημα. Την αγαπημένη Σουπερλιγκ! Ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη στο ντέρμπι πηγαίνει στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα (19:30). Δύσκολη έξοδος, ειδικά μετά από ένα παιχνίδι που “αδειάζει μπαταρίες”. Λίγο πριν, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Ατρόμητος, φιλοξενεί στο Περιστέρι τον Πανιώνιο. Πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Όλοι περιμένουν την γκέλα των Περιστεριωτών που θα τους ρίξουν από την κορυφή, ενώ στον Πανιώνιο τους είναι “γνώριμη” η κατάσταση αυτή, αφού τα τελευταία χρόνια ξέρουν από υπερβάσεις. Τέλος, νωρίς το μεσημέρι, ο Παναιτωλικός υποδέχεται την Ξάνθη στο Αγρίνιο. 

Στη συνέχεια θα πάμε στη Γερμανία. Κι αυτό γιατί στην Μπουντεσλίγκα έχουμε το μεγαλύτερο ντέρμπι της ημέρας. Το “Der Klassiker”! Μπορούσια Ντόρτμουντ εναντίον Μπάγερν Μονάχου (19:30). Βρήκε ρυθμό η Μπάγερν με το Χάινκες, τον έχασε η Μπορούσια που δεν μπορεί να “σταυρώσει” νίκη. Θα έχουμε κι απουσίες βέβαια κι αυτές θα παίξουν το ρόλο τους. Στα υπόλοιπα ματς, το Αμβούργο υποδέχεται την Στουτγκάρδη σ’ένα ντερμπάκι παραμονής, η Γκλάντμπαχ που ψάχνει την σταθερότητα φιλοξενεί τη Μάιντζ, η Λειψία φιλοξενεί το Αννόβερο στο ματς των “overachievers”, η Φράιμπουργκ υποδέχεται τη Σάλκε και η Άουγκσμπουργκ παίζει με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. 

Στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ. Αρκετά “ήσυχη” μέρα. Η νηνεμία πριν την καταιγίδα που λένε; Ε, αυτό. Γιατί την Κυριακή θα γίνει πραγματικός χαμός. Ας περιμένει η Κυριακή, όμως. Το πιο ενδιαφέρον ματς της ημέρας θα γίνει σίγουρα στο Λονδίνο, όπου η Γουέστ Χαμ υποδέχεται τη Λίβερπουλ. Άλλο που δε θέλει ο Μπίλιτς να κερδίσει τη Λίβερπουλ, ενώ ο Κλοπ προσπαθεί να βρει σταθερότητα για τους “κόκκινους”. Η Στόουκ παίζει με τη Λέστερ νωρίς το μεσημέρι (14:30), ενώ τα ματς των 17:00 είναι τα Νιούκαστλ – Μπόρνμουθ, Σαουθάμπτον – Μπέρνλι, Σουόνσι – Μπράιτον και Χάντερσφιλντ – Γουέστ Μπρομ. 

Στην Ισπανία έχουνε τέσσερα ματς, αλλά ίσως πρόκειται για το πιο ενδιαφέρον πρόγραμμα της ημέρας. Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται το βράδυ (21:45) τη Σεβίλλη. Ένα ματς που θα μπορούσε να μας προσφέρει συγκινήσεις. Αν η Σεβίλλη άφηνε για λίγο στην άκρη το μπέρδεμα που έχει στο “κεφάλι” κι εκμεταλλευόταν τα προβλήματα που ορισμένες φορές βγάζει η Μπάρτσα φέτος. Νωρίτερα (17:15), η Λα Κορούνια υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ωραίο ματς θα είναι κι αυτό. Η Βαλένθια φιλοξενεί τη Λεγανιές, ενώ η Αλαβές παίζει με την Εσπανιόλ. 

Στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν πάει στην έδρα της μαχητικής Ανζέ του Μουλέν. Θα πρέπει ν’ ανεβάσει “στροφές” για να τα καταφέρει. Η Μονακό του Ζαρντίμ προσπαθεί να βρει το ρυθμό της και υποδέχεται την Γκινγκάμπ. Τα υπόλοιπα ματς είναι Ναντ – Τουλούζ (παλευει να μείνει κοντά στην τετράδα η Ναντ), Μονπελιέ – Αμιέν και Τρουά – Στρασβούργο στη μάχη των νεοφώτιστων.

Τέλος, στην Ιταλία έχουμε δυο παιχνίδια. Στο ένα, η Μπολόνια υποδέχεται την Κροτόνε. Στο άλλο έχουμε μια πόλη χωρισμένη στα δυο. Η Γένοβα διχάζεται! Τζένοα εναντίον Σαμπντόρια! Απογοητεύει η Τζένοα, εντυπωσιάζει η Σαμπντόρια. Όλα μπορούν ν’ αλλάξουν μεσα σ’ ένα βράδυ όμως!