“Ακυβέρνητος” ο Δήμος Μαραθώνα! Ο Η. Ψινάκης έχασε την πλειοψηφία μετά την ανεξαρτητοποίηση του Σπ. Λιβαθηνού

Σπύρος Λιβαθηνός

Ενας μετά τον άλλο οι άνθρωποι που στήριξαν τον Ηλία Ψινάκη να αναδειχθεί Δήμαρχος Δήμου Μαραθώνα τον εγκαταλείπουν με βαρύτατες αιχμές για τα “έργα και τις ημέρες” του ως Δημάρχου. Η ανεξαρτητοποίηση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Σπύρου Λιβαθηνού, ενός εκ των πλέον στενών συνεργατών του Δημάρχου Μαραθώνα από το 2014 είναι η τέταρτη κατά σειρά και πλέον ο Ηλίας Ψινάκης και η εναπομείνουσα ομάδα του έχασε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του κ. Η. Ψινάκη συγκέντρωσε στις δημοτικές εκλογές του 2014 ποσοστό 53% και 20 έδρες (σε σύνολο 33 εδρών) και πλέον διαθέτει μόλις 16 έδρες.

Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του ο κ. Σπ. Λιβαθηνός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “σχεδόν τρία χρόνια μετά, με λύπη διαπιστώνω ότι οι προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες και κρίνω ότι δεν έχω καμία ηθική και πολιτική δέσμευση προς την παράταξη.

Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται…» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Σπύρος Λιβαθηνός.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λιβαθινού αναφέρει:

Προς: κ. Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Μαραθώνα

Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Δήμου Μαραθώνα
Μέλη Δημ. Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Με την επιστολή μου αυτή δηλώνω – καταθέτω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ», με την οποία αναδείχτηκα σ’ αυτή δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 στο Δήμο Μαραθώνα.

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η εντολή των συμπολιτών μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα του δήμου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, όπου άνθρωποι με τόσο διαφορετικές πορείες ξεπεράσαμε τις διαχωριστικές γραμμές και με πίστη να προσφέρουμε στο κοινό καλό της πόλης, συναντηθήκαμε και δεσμευτήκαμε ότι θα λειτουργήσουμε δημοκρατικά, συναινετικά, συμμετοχικά.

Δεσμευτήκαμε να δουλέψουμε με όραμα και σχέδιο, με μεθοδικότητα και εργατικότητα υπέρ των δημοτών και των τεσσάρων πόλεων, να είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων, χωρίς παραταξιακές παρωπίδες, ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και κομματικούς εναγκαλισμούς.

Αυτές ήταν οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και γι αυτό οι πολίτες του Δήμου Μαραθώνα μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύτηκαν.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά με λύπη διαπιστώνω ότι οι προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες και κρίνω ότι δεν έχω καμία ηθική και πολιτική δέσμευση προς την παράταξη.

Έτσι, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο Δηλών

Σπύρος Λιβαθινός
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Μαραθώνα