Νίκος Βούτσης: πρωθυπουργός «περιορισμένης ευθύνης» ο Μητσοτάκης

«Πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης», που αποποιείται τις ευθύνες του, χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με συνέντευξή του στο iEidiseis και τον Βασίλη Σκουρή, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Νίκος Βούτσης.   

Ο τ. Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, σημειώνει ότι στον ελληνοτουρκικό διάλογο, μπορεί να επαναληφθεί το προηγούμενο με τις τρεις Συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, όπου η κυβέρνηση ανέστειλε επ’ αόριστον την ψήφισή τους, λόγω αντιδράσεων του Αντώνη Σαμαρά και της δεξιάς ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Βούτσης εκτιμά ότι οι τρεις κρίσεις της υγείας, της οικονομίας και των ελληνοτουρκικών, ενδέχεται να προκαλέσουν πολιτικές διεργασίες και πολιτικές ανακατατάξεις.

Παράλληλα αποκλείει κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ χρησιμοποιεί τον όρο «πολιτική εξαπάτηση» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, μετά και από προετοιμασία που ο ίδιος είχε δρομολογήσει, ήταν πάρα πολύ σαφής ότι η σύγκρουση είναι ιδεολογικοπολιτική, επί του συνόλου των δυο στρατηγικών, στο επίκεντρο είναι το κοινωνικό ζήτημα και τα ζητήματα της επιδημίας και της κρίσης και, βεβαίως, τόνισε και σε αυτά τα ζητήματα που και εγώ ανέφερα, υπάρχει μια ισχυρή δόση πολιτικής εξαπάτησης».

Σε ότι αφορά τα πειθαρχικά μέτρα κατά των στελεχών που δεν εφαρμόζουν τους κανόνες που αποφασίζονται σε συλλογικές διαδικασίες, ο Νίκος Βούτσης σημειώνει μεταξύ άλλων πως στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «είναι απολύτως κατοχυρωμένη η δημόσια έκφραση διαφορετικών πολιτικών προσεγγίσεων, πλην όμως είναι σαφές πως πρέπει να πάρουμε απόσταση -και έχουμε πάρει απόσταση- από ύβρεις ή από μια διχαστική τοξικότητα που πραγματικά δεν είναι στο πλαίσιο αυτής της κουλτούρας».

Τέλος, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής, αναφέρει: «Είμαι αισιόδοξος, το λέω ευθέως, ότι και με την έννοια της αυτοσυγκράτησης και με την έννοια της ευθύνης για το ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως μέλλουσα διακυβέρνηση, όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, σε κάθε φάση, θα δίνουν αυτόν τον τόνο στη δημοκρατική κουλτούρα διαλόγου και δεν θα δίνουμε, αναίτια, πατήματα προς την άλλη πλευρά για να αλλάζει την ατζέντα επικοινωνιακά».

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!