Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα για τα καλά – Είμαστε πλέον πιο δυνατοί

“Η Ελλάδα γύρισε σελίδα για τα καλά, και πιστεύω ότι τώρα είμαστε μια πιο ανθεκτική δημοκρατία, ακριβώς επειδή περάσαμε αυτή την πολύ ταραχώδη, την πολύ δύσκολη, την πολύ επίπονη περίοδο. Δεν καταφέραμε απλώς να επιβιώσουμε, αλλά πιστεύω ότι είμαστε πιο δυνατοί πλέον.  

Είμαστε πιο ισχυροί οικονομικά, αλλά είμαστε επίσης πιο ισχυροί από πλευράς θεσμών και δημοκρατίας“. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy», στο πλαίσιο της 58ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Νάνσι Πελόζι και η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, ενώ παρέμβαση έκανε από το κοινό ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το 2015 εξελέγη στην Ελλάδα “η πρώτη λαϊκιστική κυβέρνηση στην Ευρώπη” και πρόσθεσε ότι “ήταν μία σκληροπυρηνικά αριστερή κυβέρνηση η οποία συγκροτήθηκε σε συνεργασία με ένα κόμμα που βρισκόταν στα δεξιά της παράταξης που εκπροσωπώ“.