Αλέξης Τσίπρας για πρωθυπουργό: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση στη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού σε διεθνές φόρουμ στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. “Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δείχνουν πανικό” αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, απευθείας αναθέσεις και έλεγχο των μέσων ενημέρωσης.  

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Διώξεις δικαστών-δημοσιογράφων, απευθείας αναθέσεις, έλεγχος ΜΜΕ. Στην ΕΕ τα βλέπουν όλα. Η αναφορά Μητσοτάκη σε Διεθνές Φόρουμ -τη μέρα που ο Κύρτσος τον συνέκρινε με Όρμπαν- ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι κίνδυνος για δημοκρατία, δείχνει πανικό. Επιστροφή της δημοκρατίας θα είναι».

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας όσο και αν βαυκαλίζεται δείχνει ότι δεν έχει μάθει τίποτα από το 2015-2019 και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, όπως μας υπενθυμίζουν συνεχώς και ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες, ο κ. Πολάκης και ο κ. Καρτερός».

Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι «η Ελλάδα, με κύρος και ισχυρή παρέμβαση στα διεθνή fora, πρωταγωνιστεί σε όλες τις διεργασίες σχετικά με τις προκλήσεις και τις αλλαγές που φέρνουν οι επάλληλες παγκόσμιες κρίσεις.

Βρίσκεται σε θέση πια να πρωταγωνιστεί γιατί δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα αναξιοπιστίας και διεθνούς ανυποληψίας της κυβέρνησης Τσίπρα – Βαρουφάκη.

Πρωταγωνιστεί γιατί αποδοκίμασε τον λαϊκισμό και αντιμετώπισε αποφασιστικά την προσπάθεια χειραγώγησης και υπονόμευσης των θεσμών της Δημοκρατίας μας. Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να πρωταγωνιστεί, γιατί η κοινωνία με τη στάση της και τις επιλογές της δείχνει ότι όσοι απειλούν και απεργάζονται την κατάληψη ””αρμών της εξουσίας”, αν τους εμπιστευόταν ξανά ο ελληνικός λαός, ματαιοπονούν».