Αλέξης Τσίπρας: Εκλογές το 2019, στο τέλος της θητείας μας

Αλέξης Τσίπρας

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης κυβερνητικής θητείας, επανέλαβε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εκλογών. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το ‘18, θα είναι το ‘19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι το 2018 «θα είναι η χρονιά της Ελλάδας», ενώ αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημείωσε:

«Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να μη συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής, να μην προσπαθεί τα προβλήματα τα υπαρκτά να τα αντιμετωπίσει» τόνισε ο πρωθυπουργός σε σχέση με την Τουρκία, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν έχει αυτή τη λογική και πως έχει κάνει καλά έως σήμερα που έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας παρά τις υπαρκτές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Για το ονοματολογικό για την πΓΔΜ δήλωσε αισιόδοξος. «Μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» είπε και πρόσθεσε ότι στον βαθμό που υπάρχει πράγματι από την άλλη πλευρά η επιθυμία να γίνουν βήματα, («μένει να τα δούμε όμως αυτά»), μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου.