Η πώληση του ακινήτου της Εφορίας Παλλήνης καθώς και άλλων ακινήτων του Δημοσίου, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης!

Όταν το Δεκέμβριο του 2012 ο «Νεολόγος» ανήγγειλε με πρωτοσέλιδο κεντρικό τίτλο του την πώληση του ακινήτου που στεγάζεται η Εφορία Παλλήνης από κοινού με 13 άλλα ακίνητα του δημοσίου, κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει την σκοπιμότητα αυτής της απόφασης, αφού:

η Eurobank Properties αποκτώντας τα 14 ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ για διάρκεια 20 ετών αντί 145,81 εκατ. € θα τα εκμίσθωνε στην συνέχεια στο ελληνικό δημόσιο αντί 14 εκατ. € το χρόνο και μάλιστα με αναπροσαρμογές στο τίμημα των εκμισθώσεων.

Με ένα απλό πολλαπλασιασμό των 14 εκατ. € που δίνει η Eurobank Properties κάθε χρόνο για τα 14 ακίνητα επί 20 χρόνια προκύπτει άθροισμα 280.000.000 € και εύλογα διαιρωτάται ο κάθε καλόπιστος προς τι και γιατί μια τέτοια συμφωνία;

Τότε, (2013) η εκπρόσωπος επί των Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαλαβάνη μίλησε για «καθαρή ληστεία σε βάρος του δημοσίου» αλλά ουδείς από την τότε κυβέρνηση αντέδρασε ή έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις. “Ήταν απαίτηση των πιστωτών της χώρας” έλεγαν “κι αυτό έπρεπε να γίνει!”

Η εξέλιξη του θέματος, τώρα:

Με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, -και μετά από μηνυτήρια αναφορά τριών δικηγόρων του Πειραιά – ξεκίνησε προ έτους έρευνα επί του συνόλου των πωλήσεων ακινήτων εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, η προκαταρκτική εξέταση διενεργήθηκε από δύο εισαγγελείς και το πόρισμα των περίπου 200 σελίδων είναι καταπέλτης κατά των υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Αναφέρεται σε «λεηλασία» σε βάρος του δημοσίου, για «σκανδαλώδη πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του δημοσίου», για «επαχθείς μισθωτικούς όρους», κ.ά.π. και φυσικά έπεται συνέχεια…

Για την πληρότητα της … επονείδιστης αυτής ιστορίας, ο «Νεολόγος» καταθέτει και μία ακόμη πληροφορία αναφορικά με το ακίνητο που στεγάζεται η Εφορία της Παλλήνης. Το δημόσιο ουδέποτε ήταν συνεπές ως προς την καταβολή του μισθώματος προς την Eurobank Properties με συνέπεια η εκμισθώτρια εταιρεία να αναζητά τρόπους διασφάλισής των συμφερόντων της!