Δύο πανομοιότυπες ρυθμίσεις 120 δόσεων για χρέη ετοιμάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, δύο πανομοιότυπες ρυθμίσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία σε 120 δόσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Η κυβερνητική πρόταση βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ήδη πραγματοποιείται διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αναλυτικά, στον φάκελο περιλαμβάνεται η πρόταση για διεύρυνση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν μπόρεσαν για τεχνικούς λόγους να υπαχθούν έως τώρα στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Στη ρύθμιση της εφορίας θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, μπλοκάκια και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, καθώς και επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό, είναι βιώσιμες αλλά δεν πληρούσαν την προϋπόθεση, να υπάρχει δηλαδή τουλάχιστον σε μία χρήση κερδοφορία.

Σε κάθε περίπτωση, για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση, θα πρέπει να εξυπηρετούνται κανονικά οι υποχρεώσεις του τρέχοντος έτους ή, τουλάχιστον, να έχουν τακτοποιηθεί μέχρι την έναρξη της έκτακτης ρύθμισης που θα ισχύσει για χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως το τέλος του 2017.